Za mene, za tebe, za vse!

Vsi,ki sem jih vprašala zadnje dneve kaj počnejo in s čim se ukvarjajo, ko je zunaj tako mraz, so mi odgovorili, da so ali se pa vsaj trudijo, da so na kakšni dieti. Bodisi kakšni ločevalni, bodisi “manj jej” dieti, dieti s sadjem in še kaj bi se našlo. Ker pa se sama tega nisem poslužila in, ker je kuhinja moj ljubi prostor za peko takšnih in drugačnih piškotov, bom tokrat podala recept za Linške piškote. Naj vam teknejo, če vam že januar ne ponudi nič kaj sladko okusnega.

Receptura:

- 300g moke

- 125dag sladkorja

- 1 zavitek vanilijevega sladkorja

- 150g masla

- 1 jajce

- marelična marmelada

Moko stresem v skledo. Na sredini naredim jamico in stresem sladkor, vanilijin sladkor, maslo ter jajce. Iz tega naredim gladko testo, ki naj v hladilniku počiva 30 minut. Delovno površino pomokam, razvalajm testo približno na pol centimetra debeline, ter izrežem piškote z modelom. Iz polovice le-teh na sredini izrežem še krog(obstajajo tudi modelčki, ki so že vnprej pripravljeni za takšne vrste piškotov, s krogom na sredini).

Piškote položim na peki papir ter jih pečem v pečici na 180 stopinj C približno 12-15 minut. Piškote nato ohladim in polnega namažem z marmelado, nanj pa položim piškot z luknjo v sredini.

Vir:moje, moje

  • Share/Bookmark
11.01.2009 19:44


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !