Za mene, za tebe, za vse!

Trenutno počutje: zmedeno, zbegano,užaljeno, prizadeto…

Včasih nos vtaknem v stvari, ki se me sploh ne tičejo(ženski firbec in intuicija, da lahko kako pomagam), včasih spet se poskušam distancirati od problemov, katerih del nisem jaz, vendar me nekako drugi utopijo v neke vrzeli, ki so količkaj posledica nekih dolgobežnih predpreteklih dogodkov, ki jih nekateri niso hoteli sproti rešiti. In sedaj sem v navzkrižju. Interesov, želja, potreb, rešitev. In ne vem kaj naj storim. Pravzaprav bi bilo najboljše, da nič, vendar sta obe strani tako samozaverovani vase, da vlečeta vsaka v svojo smer in se ne pustita premakniti niti za milimeter.

V konfliktih marsikdo izgubi razum in na račun tega počne stvari, ki jih sicer nebi. Govori stvari, ki jih sicer nebi. Skratka ni tak, kot je ponavadi. Je to resničen odraz čustev človeka ali se gre tu le igro prizadetosti? Kaj pa, ko izbruhne naval čustev? Koliko od teh je resničnih in koliko je takšnih, ki želijo le prizadeti ali užaliti?

Premislila sem. Umaknila se bom. Ker ni potrebe, da nosim v sebi balast drugih. Naj se odvije v takšni smeri, ki bo za obe strani dobra.

243682864_385_original.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
1.04.2008 14:27


12 odgovorov v “Pot k zdravi pameti in razumu”
 1. 1
    M&M pravi:

  ja če je situacija taka, da se tebe ne tiče, res ne vem zakaj bi se v njo vtikala.

 2. 2
  ninaa
    ninaa pravi:

  vcasih se tudi sama vtikam kamor ne bi bilo treba, ker se mi zdi, da moram, da bom pomagala…itd.Na koncu se veckrat izkaze da izpades TIcrna ovca ..nepotreben clen…Seveda je odvisno od situacije, ampak vcasih je boljse pustit reci, ki se nas ne ticejo.Jaz se tega pocasi ucim.

 3. 3
  bonboniera
    bonboniera pravi:

  ja, potem si na koncu vedno ti “ta grd”, ravno zato se izogibam stvari, ki se me ne tičejo. bolje da se umakneš, boš videla, se bo use uredilo ;)

 4. 4
  bamboo
    bamboo pravi:

  M&M: ja sj se res nisem hotla vtikat, ampak sem bila kar zraven priklopljena…in nocem vlect ne za eno in ne za druo stran, ker kakorkoli brnes je to slabo, da s zavzemas za nekaj, v kar sploh nisi vpleten

  ninaa: ja to je res ja, kar prehitro lako postanmo crne ovce. ampak tokrat je bilo res tako, da so me kar vpletli zraven, ampak res se ne bom vmesavala vec sploh nikakor ;)

  boboniera: ja ta grdi izpademo ja, saj sem se umaknila, boljse zame

 5. 5
  vlatka
    vlatka pravi:

  Pravilno. je pa včasih težko doseči tole točko umika, če veš, da lahko pomagaš ;)

 6. 6
    zdravje pravi:

  Kaj je prav in kaj ne, je vedno uganka. Srce pozna odgovor, torej, poslušaj ga, pa boš vedela, kaj ti je storiti ;-)

 7. 7
  senorita
    senorita pravi:

  Pravilna odločitev. Sicer pa se ob izbruhu čustev ljudje včasih težko kontroliramo in mislim, da velikokrat rečemo nekaj, česar v resnici ne mislimo.

 8. 8
  snow
    snow pravi:

  in prav imaš,naj se zmenijo

 9. 9
  vesna
    vesna pravi:

  jao jst tud to delam, včasih si ne morem pomagat, ampak po drugi strani pa vem, da je brezveze, boljše se je obrnit okol, prepustit razplet pa mal zaspat na sončku hehe

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  vlatka: ja imas prav, vcasih si ze prevec vpleten, da bi potem kar odnehal. je tezko ja dati roke stran, vendar, ce je treba, je treba

  zdravje: to si pa zares lepo napisala. srce moramo poslusati in vedeli bomo odgovor

  senorita: ja kaj hitro se lahko zgodi, da recemo stari, ki jih v resnici ne mislimo in poitem nam je zal.

  snow: ja, res ja, naj sami urihtajo stvari

  vesna: ja res je vcasih tezko gledatis tran, ko pa se ljudje, ki so rog nas, prepirajo. in ja, naj se vsak zmeni o svje, tako je najboljse.

 11. 11
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Nikoli ni fino biti tujih bojev. Pa naj bodo še tako mikavni. :) Ne beli si glave s tem, bo že minilo, tako ali drugače.

 12. 12
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittpaldi: s prvim stavkom si vse povedal ;)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !