Za mene, za tebe, za vse!

Nikoli pravzaprav ni moč pričakovati sogovorčevega odziva. Že res, da smo včasih popolnoma prepričani kako bo kdo reagiral, nastopijo pa tudi pogovori, ko ne veš kaj bo.

 Se pravi, velikokrat, med pogovorom, je zaslediti stavke, ki se bodisi ne dokončajo, če pa že kažejo neko smer, pa se venomer(po vejici), nadaljujejo z besedami “ampak”, “samo”, “vendar”, “če”. Vse kaže na to, da  gre samo za nek koncept ”daj-dam”, torej ni več nekega konstruktivnega pogovora, ampak je samo še nudenje uslug. Torej, kolikor ti meni, toliko jaz tebi. V zadnjem času sem sploh pozorna na to. Pa niti ne samo pri sebi, ampak tudi pri drugih.

Očitno je že nastopil tak čas, ko se je treba boriti za svoj obstoj. Pa četudi z dajanjem in vračanjem uslug.

281036.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
25.03.2008 13:55


9 odgovorov v “Jaz tebi, ti meni. Uslugo seveda.”
 1. 1
  tanny
    tanny pravi:

  tako se zmeniva; daj ti meni in bomo potem še mi tebi ;)

 2. 2
  tanny
    tanny pravi:

  samo spomni se zadnje afere lopata; dajte nam stolp, pa bomo mi vam pustli tisto drugo leto,če ne bomo mi pobrali vse in ne bo za vas nič … in tako naprej

 3. 3
  snow
    snow pravi:

  take usluge so od nekdaj

 4. 4
  senorita
    senorita pravi:

  Jst sicer ne maram, da če mi nekdo pri nečem pomaga, da tudi takoj pričakuje protiuslugo. Sem človek, ki vedno rad pomaga drugim in ne pričakujem ničesar v zameno, želim si samo, da bo ta oseba tudi meni na voljo, ko jo bom najbolj potrebovala. Velikokrat pa se najdejo ljudje, ki znajo samo jemati, ne pa tudi dati :roll:

 5. 5
    zdravje pravi:

  Če nekaj počnemo “z računico” je to bedno. Saj se v življenju vedno tako obrne, da lahko na kakšen način “vrnemo” uslugo,ane?

 6. 6
  vlatka
    vlatka pravi:

  Pri tem se gre za izmenjavo energij :)

 7. 7
  bamboo
    bamboo pravi:

  tanny: ja takle mamo ja :lol
  in lopatarji, ja znajo vrteti, obracati, samo dela ne vidijo

  snow: ja res ja, samo sem zadnje case na to postala zelo pozorna. vcasih si mislis, da bos naredil n ekaj dobrega, nato pa te v naslednjem hipu doleti udarec po hrbtu. ja nekateri imajo zgreseno filozofijo.

  senorita: ja prav tako sem hotela zaokorziti moj prispevek glede dajanja in jemanja uslug. nekateri preradi jemljejo:roll:

  zdravje: ja res ja

  vlatka: hhaha, ja mogoce res

 8. 8
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Gre brez. Prepričevanje. Mislim, da sem nekaj podobnega pobral s Človekovega bloga, vsekakor pa prepričevanje ne terja toliko razlogov, kolikor terja okoliščin. Če so te prave (oz. če se jih pravilno predstavi), potlej gre vse. Darren Brown pozdravlja. :)

 9. 9
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittipaldi: moram malo pokukat :)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !