Za mene, za tebe, za vse!

Vsak ima pravico do svojega mnenja. Kratiti pravico nekomu, da izreče besede, je enostavno “prekršek”, ki se ga ne da prezreti. In vsak ima pravico, da počne, kar hoče. Edina omejitev je le zakon, red. No, pa ostanimo pri besedah in ne pri dejanjih.

Pogovor je razpravljanje o določeni tematiki, pa najsi bo to politika, kultura, družba ali čisto banalni pogovori o dolžini sosedove gredice ali pa o položnicah za tekoči mesec. Prav je, da človeka poslušamo, mu pustimo, da govori in nikakor ne skačemo v besedo. Konec koncev nismo na kakšnih pogajanjih, kjer iščemo nam najbolj ugodno stanje. Nikakor ni nujno, da se o vsem z vsemi strinjamo, prav je, da povemo tisto kar mislimo, vendar ne na način, da nekoga ob prvi priliki potonemo do dna oziroma ga blatimo. Sprejeti moramo tudi tuja mnenja in ne iskati isker, kjer jih ni. Oziroma kjer niso potrebna. Če bi se strinjali z vsemi o vsem, bi bili na svetu le papagaji in “papagajke”. No tega pa res nočemo, kajne?

pest.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
28.02.2008 18:25


12 odgovorov v “Besedni dvoboj”
 1. 1
  tanny
    tanny pravi:

  mislim, da ima lahko vsak svoje mnenje, ki pa ni nujno sprejemljivo… vendar se zaradi tega mnenja ni potrebno boriti, ker nekdo še vseeno misli drugače, pa čeprav le za kanček

 2. 2
  snow
    snow pravi:

  ja,dobro povedano,…

 3. 3
  bamboo
    bamboo pravi:

  tanny: ja to pa itak ja, samo ne glede na vse, pa sprejeati moramo tudi druga mnenja

  snow: :)

 4. 4
  kamper
    kamper pravi:

  Če ima dvoboj smisel,je potreben :lol:

 5. 5
  bamboo
    bamboo pravi:

  kamper: hum, si mi dal malo misliti

 6. 6
    Čivka pravi:

  mmm, mislim, da do tega dvoboja pride predvsem zaradi tega, ker se ne poslušamo. Če bi se poslušali bi avtomatsko tudi sprejemali različna mnenja tako pa… Ja, včasih pa se je res potrebno postaviti za sebe, ne gre drugače, še posebej, če nas želi kdo “povoziti” s svojim razmišljanjem ;)

 7. 7
  senorita
    senorita pravi:

  Ja, nekateri ne znajo niti poslušati, niti sprejemati drugačnega mnenja, temveč bi samo radi slišali, kako prav imajo in kako se vsi strinjamo z njimi. Treba je znati poslušati in tudi slišati ;) in vsekakor biti odprt do vseh, ki pač mislijo drugače kot ti, saj je ravno zaradi tega svet tako pester :)

 8. 8
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Idealno debato opisuješ. V realnosti pa je cilj čim hitreje in po najkrajši poti prepričati sogovornika v tvoj prav (nekje vmes poslušanje in sprejemanje tujih mnenj nekako čudežno zbledi…). :) Dobro povedano sicer.

 9. 9
  vlatka
    vlatka pravi:

  Človek ne reče vedno, da bi koga potonil. Se pa lahko zgodi tudi to. Dovolj je, da pove svoje mnenje. A kako ga drugi sprejme, je njegov problem. Pa se ne gre zato, da bi kdo koga potapljal.

  Običajno se potapljanje dogaja v čvekarijah in opravljanjih. :(

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  čivka: ja zase se je res potrebno zavzeti, brez tega res ne gre, ker, ce bi stalno poslusali ostale in ne sebe, bi se samo nabiralo v nas.in ja imas prav,poslusanje zna biti vcasih velik problem

  senorita: ja, nekateri tega res ne znajo, mislijo da tisto kar oni recejo, da je zakon

  fittipaldi: ja ze res, da je mogoce idealizirano, samo, je res vse premalokrat v pogovorih poslusanja ostalih sogovornikov, nekateri hocejo le drzti svojo in le svojo nit

  vlatka: ufff, potapljanja je pa tolikoooo

 11. 11
    zdravje pravi:

  Se strinjam, ja, je treba znati poslušat in govorit. Čisto normalno je, da imamo različni ljudje različna mnenja….

 12. 12
  bamboo
    bamboo pravi:

  zdravje: ja imas prav ja, enakopravno in razumevajoce

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !