Za mene, za tebe, za vse!

Kako se začne vaš dan? Dolgo jutranje prebujanje ali hitri skok iz postelje? Kaj je najprej, kopalnica ali kuhinja? Zajtrk ali umivanje? Kavica, čaj, sok, rogljički, kosmiči ali kos sadja?

Ali zjutraj obvezno prečitate časopis ali rajši pregledate e-pošto, blog, forume? Kaj je največja jutranja prioriteta?

zajtrk.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
22.02.2008 08:43


27 odgovorov v “Kakšna so vaša jutra?”
 1. 1
    roti pravi:

  Iz postelje hitro-v kuhinjo-džezvo na štedilnik-v kopalnico-nazaj v kuhinjo zakuhat kavo-pojem sadje (banana+jabolko)in potem … Jaz in velik šalčka kave z mlekom … in mir in tišina … najmanj 15 min. Uživam. Potem pa veselo v nov dan.

 2. 2
    Darja pravi:

  Moje jutro se začne s pretegovanjem… nato kopalnica, nato kuhinja (običajno samo po vodo :) )

 3. 3
  Zvita T.v.
    Zvita T.v. pravi:

  Včasih hiter skok iz postelje, včasih pa nikakor ne gre.. potem pristavit đezvo na štedilnik, v kopalnico, nazaj skuhat kavo in pred komp, pregledat novice, maile.. Prioriteta? Pri meni vedno kava :)

 4. 4
  tinaenainedina
    tinaenainedina pravi:

  Ponavadi v postelji ležim še kakšnih 5 minut in razmišljam, če je res nujno, da vstanem.

  Potem enko kot Roti…na štedilnik džezva, grem lulat in pol nazaj skuhat kavo. Vmes prižgem še radio, ker ne prenesem tišine. Ob mojem obveznem ritualu (vsako jutro kavica pa čik, traja okol 15min, najprej naredim požirek kavice, potem prižgem cigaret – nadaljuje se v intrvalih, sestevljenih iz dveh dimov in enega požirka kave) razmišljam o najboljšem možnem scenariju za ta dan. :)

  Potem prebrskam novice na netu in seveda prečekiram tudi bloge.

  Za zaključek pa si privoščim doooolgo prho in se zrihtam (oblečem, se naličim in počešem). In sem v popolni bojni opravi za nov dan. :D

  P.S.: Torej najbolj pomemben del mojih juter je ritual – kava in čik. Takrat res “vdahnem” jutro. Če je poletje grem na ven na sonce…to so najlepša jutra.

 5. 5
  tinaenainedina
    tinaenainedina pravi:

  Aham, pozbla sem vprašat…kakšna so pa tvoja jutra? :)

 6. 6
    M&M pravi:

  ojej, js si takšna jutra kot opisuje TEIE, le kadar imam dopust.ja, pa ob vikendih.
  drgač je pa najprej kopalnica in vse kar paše zraven, potem pa v službo. seveda, brez kave z veliko mleka ni začetka, nikoli.

 7. 7
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Prva faza: sredi najbolj čudnih sanj se zavem, da pravzaprav ne sanjam.

  Druga faza: počasi začnem razmišljati, da bi bilo dobro vstati.

  Tretja faza: začnem vstajati.

  Četrta: Vstanem.

  Peta-Deseta: Kava / čaj, prebit čas v kopalnici z namenom, da ne bi izgledal kakor pošast iz kakšnega filma, novice, pošta, blogi, …

 8. 8
  bamboo
    bamboo pravi:

  roti: ja jutranja kavica je obveznost mnogih, jaz sicer amesto kave caj, tako, da…

  Darja: ja ni g cez vikend-polezavanje v postelji…med tednom je treba kar poskocno

  Zvita T.v.: tebi tudi juranja kavica najbolj disi? in postanek v kopalnici mra iti tako hiter, a lakopotem samo skocis do đezvevkateri vre voda :)

  tnaenainedina: ufff, je pa cela procedura :lol: ne, sa ma vsak nek postopek s katerim zacne dan, tako, da cist razumem kako in kaj ;)
  moj dan pa j cisto odvisen, ali imamo faks ali ne, al imam delo, ali aj tretjega…ponavadi v napol spanju, napol budnosti do kopalnice, se ustimam, grem v kuhinji, si naredim caj, preberem casopis itd. :)

  m&m: kopalnica je res taprva ja :)

  fittipaldi: aaaa, ti imas pa faze bujenja?!? :lol: doro si tole spisal ;)

 9. 9
  Zvita T.v.
    Zvita T.v. pravi:

  Ja seveda, jutranja kavica je moj najpomembnejši obrok dneva :D No, tisto med vretjem vode je samo na hitro odtakanje in pa umivanje obraza, ostalo urejanje pa po kavici ;)

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  Zvita T.v: ja to itak, samo “odtočit”, potem pa mmmmmmmamljivo dišeča kavica-sama jo zdaj res zeloo zelooo poredko pijem, ampak vcasih pa res zapase

 11. 11
    zdravje pravi:

  Zjutraj, ko vstanem in si oči pomanem, najprej pogled v gozd in v naravo, potem ena žlica sončničnega olja in 20 minut tišine, nato kopalnica, kavica……

 12. 12
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  najbolj pomemben je zajtrk. Pogoj pa je seveda, da se dobro počutim.

 13. 13
  pavot
    pavot pravi:

  men pa glih za zajtrk vedno zmanjka časa in ga vedno skenslam

  drgač pa se vse začne v kopalnici :D

 14. 14
    vlatka pravi:

  Pri meni je postopek – meditacija, zato je predolgo, da opisujem ;)

 15. 15
  kamper
    kamper pravi:

  Edina redna navada je jutranji kapučin :lol:

 16. 16
  tanny
    tanny pravi:

  hitri skok iz postelje, saj veš da me že petelin zjutraj zbuja.. potem wc, nato oblečt, pa kopalnica, pa kopalnica pa spet kopalnica.. potem pa jutranja kavica in mini zajtrk in gremo dalje v nov dan :)

 17. 17
  snow
    snow pravi:

  hm,…moja jutra so kopalnica,likanje las-vsako delovno jutro-,kava,služba,….zato imam rada dopust kjer si privoščim poležavanje in preskočim vse razen umivanja,pa nekam na kavico-si že najdem žrtev

 18. 18
  taca
    taca pravi:

  Prebujanje je ponavadi predolgo, tako da zamudim ali pa vsaj zelo hitim, najprej lulam, se osvežim in umijem, nato pojem zajtrk (kruh s kokosovim maslom, voda ali limonada)zatem pa se oblečem in na koncu še frizurica, kremice in malček make-upa…Ti dve zadnji točki se znata zavlečt :)

 19. 19
  Blaž
    Blaž pravi:

  po pravici povedano so zelo različna, med tednom ponavadi na hitro vstanem :D se naštimam in pičim v šolo :) med vikendi pa jutra itak prespim, zbudim se ob 11 ali še kasneje :) in najprej malce preberem bloge in kakšen spletni časopis zravn nekaj pojem :D šele nato mi uspe priti do kopalnice :D

 20. 20
    lordwales pravi:

  Moja jutra se začnejo koli 8 in pol , malo prej ali ali ksneje, nato rabil pol ure da se oblečem in umijem , se pravi pridem k sebi. V naslednje pol ure pojem fruštev, med fruštkom ali po njem 15 minut berem Primorske novice in Delo, ura se bliža 10, še kaj malega postorim, računalnika če ni nujno dopoldne ne priožigam. Še pogledam če je kaj pošte, v glavnem uradna pošta in reklame. Moj šiht se začne med 10 in 11 uro, razen ob ponedeljkih in ko sem na sopustu. zaključi pa med tednom do aprila okoli 5 , med aprilom in oktobrom pa tja do 7 , vikendi ena ura plus.

  Pa se ne pritožujem,
  tudi druga služba ( blog, Toti list Večer, literatura )
  mi ne gre slabo, Ker več idej kot imam manj me poslušajo.
  Važno da je nov štof , pa je urednik vesel, in objavi!

 21. 21
  daniyel
    daniyel pravi:

  Prvo se je treba zbuditi, kar mi ne povzroča težav, vsaj med tednom ne, med vikedom je to malo drugače, nato sledi obisk kopalnice-umivanje. Nato pa odvisno od dneva-zajtrk.

 22. 22
  bamboo
    bamboo pravi:

  zdravje: sončnično olje za zdravje, in kavica, da te spravi pokonci ;)

  drmagnum: ja zajtrk je najpomembejsi dnevni obrok, vendar veliko nas tega niti ne uposteva. Sama, ce se le da, nekaj pojem, druagce pa kar brez zajtrka

  pavot: ja to je res, da zmanjka casa, samo zajtrk je navsezadnje najpomembnejsi

  vlatka: ti kar opisi, saj imamo dovolj prostora :)

  kamper: pripravis sam ali v bliznji bistro oziroma kafič?

  tanny: ti sploh ne potrebujes budilke sploh..samo petelina ti omo nabavili ;) :lol:

  snow: vsako jutro likanje? ooooo, js bi tako rada kodre mela ;)

  taca: ja jutranje “lišpanje” zan biti dolgo ;) hej, glede kokosovega masla?!? nisem se poskusila,ampak bi z veseljem, kako je dobro, itd?

  blaž: spanje do 11??? ojej, kdaj sem js z nazadje tako dolgo spala :lol:

  lordwales: doba lastnost je ta, da se znas prilagajati…no pa tudi jutranja ura ni tako zelo zgodnja ;) in lede idej, saj jih morajo sprejeti, ce so dobre :)
  daniyel: ja vikendi so pa itak poglevje zase ;)

 23. 23
  lola blue
    lola blue pravi:

  Med tednom zelo stresno, ker je tako zgodaj. Gre pa po zaporedju kopalnica-kakav-kopalnica. Potem pa dve uri v šoli, da malo k sebi pridem in sledi malica ter kava. Do takrat je pa dan že lepši. :)

 24. 24
  bamboo
    bamboo pravi:

  lola blue: hja, jutra med tednom znaj biti pravi stres ja…ampak j potem boljse med vikendom ali pa med pocitnicami :)

 25. 25
    Čivka pravi:

  Ko se zjutraj vstanem in imam odprte oči še ne pomeni, da te tudi vidim! “Pristajanja” pri meni terjajo svoj čas in šele jutranji tuš me prizemlji, drugače pa vedno bolj ugotavljam, da se nekako rutinsko obnašam zjutraj: tuš, zajtrk in obvezen rigec nato pa še dobra kavica in sem parajt :mrgreen: Različni so samo časovni intervali med tebi dogajanji ;)

 26. 26
  bamboo
    bamboo pravi:

  čivka: hej, ta je dobra:”Ko se zjutraj vstanem in imam odprte oči še ne pomeni, da te tudi vidim!” :) ja intervali so pa itak razlicni tako med ednom kot med vikendom

 27. 27
  taca
    taca pravi:

  bamboo: Najprej ti deluje malo preveč mastno, ampak jst sem se hitro navadila. Jem ga na kruhu in dodam v kak jogurt. Menda je zelo zdravo…itak sem obsedena s kokosom in ostalimi agrumi! Aja! Jst ga kupujem od Cobia.

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !