Za mene, za tebe, za vse!

Včasih nekoga že ob prvem srečanju, pogledu ali stiku dodobra “(s)pregledamo”  in uvidimo kdo je, kaj je. So pa osebe, ki nam ob prvem stiku predstavljajo še vedno neko škatlico skrivnosti, za katero nismo prepričani, če bi jo odprli. Bodisi so nam okoliščine same sumljive, bodisi si ne želimo spoznati osebe, njenega karakterja. Zakaj? Mogoče ni pametno drezati v nevarne vode, ker bi se kaj hitro opekli ali pa mogoče ni pametno imeti okrog sebe nekoga, ki je en dan tak, drug dan drgačen, nestabilen, nelabilen.  So pa tudi ljudje, ki so sprva za nas res drugačni, izstopajoči od ostalih. Zaupamo jim, se z njimi pogovarjamo, nato pa…šok, presenečenje ali prevara? Vse dobro do trenutka, ko se pokaže njihov pravi jaz.

Kakšen je pravi jaz? Tisti, ki ga uzremo vsako jutro v ogledalu ali tisti, ki s prijatelji pije sok, pivo ali kavo? Je mogoče odkriti svoj pravi jaz skozi določene stopnje življenja ali je mogoče dano človeku, da je en dan tisti “pravi”, spet drugi dan tisti “sprenevedajoč”? In kakorkoli že obrnemo, bi bilo dobro, da se zavedamo sami sebe v tem univerzumu, saj bomo le tako lahko bili odkriti sami s seboj in z drugimi.

crno.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
16.02.2008 22:22


10 odgovorov v “Pravi obraz”
 1. 1
  vlatka
    vlatka pravi:

  Pravi obraz je samo eden: da si kar si. In povsod deluješ enako. ;)

 2. 2
  senorita
    senorita pravi:

  Ljudje smo takšni, da ne kažemo povsod istega obraza, lahko je to pravi obraz na različne načine. S tem mislim, da se ne obnašamo do vseh ljudi enako, pred nekatrimi smo bolj zaprti, redkim pa lahko povemo vse svoje občutke. Res pa je, da se moramo truditi, da smo vedno to, kar smo v resnici.

 3. 3
  solinar
    solinar pravi:

  Se podpišem pod post senorite…tudi po moje ne moreš biti do vseh enak – do nekaterih si zadržan do drugih ne.Veliko je odvisno tudi od osebe s katero smo v stikih.

 4. 4
  snow
    snow pravi:

  hja,včasih si srečen in kažeš srečen obraz,včasih si nesrečen in kažeš jezen obraz,vse je odvisno od počutja,pa vendar se z nekom bojle ujameš z drugim pa ne,nismo vsi enaki,še sreča,le da eni se ne sprenevedamo in povemo tisto kar nam ne paše,drugi pa zahinavijo

 5. 5
  bamboo
    bamboo pravi:

  vatka: ze es, a je eden in ediitisti pravi, vendar se venomer kazejo drugacni obrazi

  senorita in solinar: ja res je ja

  snow: ja imas prav ja

 6. 6
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Po moje včasih še sami ne vemo dobro, koliko obrazov pravzaprav imamo. Navsezadnje nas starši poznajo čisto drugače kakor prijatelji. Ti pa čisto drugače kot denimo partner. On spet nas dojema popolnoma drugače kakor sodelavci. In mi, kako se mi dojemamo? Agiramo ali reagiramo na okolico?

 7. 7
  kamper
    kamper pravi:

  Vsak ima dva obraza,samo pri nekaterih sta si obraza podobna,pri drugih pa povsem različna :lol:

 8. 8
    zdravje pravi:

  Ja, je res: včasih nas k nekomu kar potegne in se z njim takoj “ujamemo”, nekdo drug nam pa že od prvega trenutka “ne sede” ;-)

 9. 9
  daniyel
    daniyel pravi:

  skrivnosti so fajn ;)

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittipaldi: dobre iztočnice si dal, res je,da nekej kazemo takobrza, spet druge popolno nasprotje, ampak vazno je, da je v skladz nami samimi

  kamper: jap, imas prav…jutranje gubice cez dan tudi popolnoma izginejo, mar ne :)

  zdravje: ja, vcasih res ze takoj opazimo pri doloceni osebi kaksna je, pri drui pet potrebujemo cas

  daniyel: ja samo, da jih tisti, ki jim jih zaupamo, znajo obdrzati

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !