Za mene, za tebe, za vse!

Vcasih ljubezen zaide na cudna pota, na stranpota, v katerih se isce nek izhod, kjer ga pravzaprav ni. Poznam mladenica, poudarjam mladenica, ki mi je dejal, da je nekako kljub svojim “rosnim” letom veliko bolj zagledan v kaksne starejse damice, samske seveda. In ne recem, saj dopuscam te moznosti, vendar nekaj vec kot 10 let pa je ze malo veliko. Pravi, da je zenska zanimiva, nekako drugacna. In iz njene strani je prav tako nek car, ki jo na njem privlaci. Kje je potem tu kemija? Ce sploh je?

Povem vam, mladenic je zaljubljen. Pa je ona tudi? Ali je to le zagledanost? Je ljubezen v taksnem primeru mogoca ali gre le za igrackanje? Vsem dopuscam moznosti in ne vsiljujem svojega mnenja, ker, naj se ljudje odlocajo po svoji vesti, ampak je mogoce odsel na neke poti, iz katerih ne bo mogel ven?

how_to_heal_a_broken_heart_001.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
16.01.2008 17:28


27 odgovorov v “On ima rad njo”
 1. 1
  tinamalina
    tinamalina pravi:

  Glede tega mislim, da onadva vesta najbolje.
  V ljubezni ženske velikokrat iščejo “očeta”, moški pa “mamice”, če veš kaj mislim. Mogoče se mu punce njegovih let zdijo nezanimive, na drugačnem nivoju ali kako drugače neprivlačne zanj.
  Ljubezen med mlajšim moškim in starejšo žensko je seveda možna, zakaj pa ne.

  Vprašanja, ki bi se meni pojavljala v glavi, če bi imela mlajšega fanta, pa bi bila taka:
  Ali sva na isti valovni dolžini?
  Ali se je fant že dovolj zdivjal, da mu ne pade kdaj vmes to na pamet?
  In ali si v prihodnjosti lahko zgradiva skupno življenje?

  Če bi ga imela samo za zabavo, pa bi mi bilo za vse to vseeno.
  Vendar mlajši fantje niso bili nikoli “moj stil” :D

  Pa vso srečo jima želim.

 2. 2
  Blaž
    Blaž pravi:

  hehe, men je enkrat en reku na starih mašinah se učimo. On že ve :D

 3. 3
  snow
    snow pravi:

  mlajši od mene?……ne,si ne morem zamisliti itak že imam eno najstnico tako da ne rabim dveh

 4. 4
  čivka
    čivka pravi:

  Ljubezen ne izbira starosti ampak se zgodi in biva… men ni nič narobe razlika v letih in tudi taka relacija, da je ona starejša od njega ampak nek tihi glasek mi govori, ta tale “mladenič” išče podzavestno svojo mamo in si gradi lažno samozavest, kako je “dober”, če je z njo spolno aktiven… Prosim lepo, to je moje mnenje!

 5. 5
    roti pravi:

  Hehehe, Blaž, dobra je ta. Še nisem slišala.

  Sama ne bi imela mlajšega. Mam rajš ornk deda, pa čeprav je še bolj stara mašina kot jaz.

 6. 6
    Pia pravi:

  Čudna so pota gospodova… Sprašujem se, ali je to prava in čista ljubezen ali pa gre le za kemijo in željo po spolnem eksperimentiranju in uresničevanju fantazij?! Mogoče je le faza iskanja in spoznavanja. Želja po drugačnosti. Zanima me, kako dolgo lahko živi takšna ljubezen. ;) Sicer pa – obema privoščim! :)

 7. 7
    Mario pravi:

  Ojla !

  Pa ne da te moti razlika v letih ?
  Ljubezen ne pozna meja, tako ne državnih, kakor tudi ne v letih. Če se zgodi kemije je to pač to – ne gre drugače.
  Osebno nimam sličnih predsodkov, navajeni pa smo, da je razlika para v letih do nekje 5, vendar -> WHO CARES ????

 8. 8
  bamboo
    bamboo pravi:

  tinamalina: ja cist razumem ja, kaj si hotela povedat. sama pac cist razumem, da pride do tega, samo res mi zgleda malo velika razlika…pa tud to sem se sprasevala kot si ze ti dejala

  Blaž: ha, stare masine…ajajaj ;)

  snow: ja kaksna minimalna razlika ze se, ampak kaj vec pa res ne…z najstniki pa je dela kaj;)

  civka: ja tudi jaz bi rada razumela kako in kaj je, samo vtikala se ne bom, bosta ze uredila kar pac bosta

  roti: pa te masine majo res en car a? ;)

  Pia: ja dobro si tole napisala

  Mario: ne, me ne moti razlika v letih, ce je le-ta dokaj “normalna”(normalno je seveda relativno od cloveka do cloveka), in pac pustim, da ljubezen izbira taksno pot, kot si jo je sama zacrtala, ampak…tudi sama nimam predsodkov, samo pac ne verjamem v to, da bi se iz tega resnicno lahko razvilo lahko kaj globljega

 9. 9
  gaвı
    gaвı pravi:

  verjamem v ljubezen, verjamem v tisto ‘na daljavo’ in tudi tisto z nekaj leti razlike, čeprav sama nisem del nobene. Ne verjamem pa zgodbicam, da se je 19letnica poročila z 80letnikom zaradi ljubezni. Tudi ne verjamem, da se fant pri 15 lahko zaljubi v 40letno žensko. Kot je nekdo že zapisal, išče ta fant le mamo, prijateljico. Nisem psiholog, da bi znala razložiti odnos, ki ga ustvarita fant in nekaj let starejša ženska. Tudi si ne znam predstavljati, na kaj misli starejša ženska ko se poljublja z enkrat mlajšim fantom.
  Če že pišeš o tem, pa je to očitno mogoče. Ljudje smo nadvse drugačna bitja. Vsak razmišlja po svoje in vsak dela po svoje. Ma saj imamo to pravico.
  Aja, pa tudi jaz ne verjamem, da bi taka zveza obstajala ‘do smrti’. Ampak, mogoče se pa motim!

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  gabi: ja tudi sama sem premisljevala o tem, da bi se lahko razvilo kaj globljega, samo, nocem biti skepticna, ampak ne verjamem prav zelo… in ja, presunilo me je, ko mi je to zacel pripovedovati, sem bila kar malo sokirana, priznam…in dopuscam razlike,res, samo…

 11. 11
  senorita
    senorita pravi:

  Ja tu je res odvisno, ali gre za resnično ljubezen, ali le za eksperimentiranje. Leta ne bi smela biti ovira, dokler gre za neko sprejemljivo razliko. Ampak, kaj je za koga sprejemljivo, je pa že drugo vprašanje. Večkrat smo vajeni razmerij starejši moški, mlajša ženska, če gre za obratno situacijo, je že skoraj tabu tema. Je pa res, da se vprašam, kaj počne npr. 25 letna ženska s 60 letnim moškim. Mora biti pa res prekleto šarmanten :lol:

 12. 12
  vesna
    vesna pravi:

  @senorita: prekleto šarmanten :lol:

  @bamboo: 10 let je veliko, ko je to 15 in 25, 25 in 35 pa že ni več take razlike, ane? kaj pa če bi blo obratno, da je moški 10 let starejši?

  men so drugač mlajši zakon :oops:

 13. 13
  vlatka
    vlatka pravi:

  bamboo,

  leta za ljubezen niso pomembna, niti videz ;)

 14. 14
  kamper
    kamper pravi:

  Kaj je tole bombon :smile:

 15. 15
    zdravje pravi:

  Nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v življenju je LJUBEZEN! Ljubezen ne sprašuje za leta…. samo enostavno JE. Leta so pa itak relativna zadeva.

 16. 16
  nevenka
    nevenka pravi:

  Ne vem, vame se zaljubljajo od 15 let mlajši do deset let starejši. Seveda to ne pomeni, da imam petnajst let. O tem kaj mi bo nekdo nudil in kaj jaz njemu, pa razmislim preden postane moj fant, vsekakor ne potem, ker to nekako ni fer. Z uspešnim in stabilnim mlajšim moškim je ljubezenska zveza običajno zelo dobra.
  Ljudje se namreč močno razlikujejo med seboj in je splošno ovrednotenje nečesa nepošteno.
  Leta so res zelo relativna stvar. Poznam zelo uspešne zakone z mlajšimi moškimi, tudi jaz sem bila poročena z deset let mlajšim, a sem ga zapustila, a ne zaradi starosti, tudi varal me ni, samo odtujila sva se zaradi načina življenja, verjetno bi se mi na ta način sesul vsak zakon…Človek naredi napake, da zveze ne funkcionirajo v sami vsebini zveze, leta so postranska zadeva. A na starost je nekoliko težje, če se moški dosti bolje drži…to je pač tveganje, ki ga prevzameš nase, ali pa ne. Človek vedno misli, da bo nekaj za večno, le malo je “res”.
  Da bi pa z nekom bila zvezana samo pogodbeno, zaradi “družine” in ne vem kakšnega blefa v imenu nekega ugleda in materialnih dobrin, tako nora pa nisem…mi ljubezen preveč pomeni.

 17. 17
    zdravje pravi:

  Tole sicer ne paše semle, pa kljub temu: sem te uzrla na prvo strani, čestitke! In tako tudi zvedla, kaj pomeni “bamboo” :-)

 18. 18
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  Ljubezen ubere svoja pota. Zaljubljenost in simpatije pa ne poznajo meja. Blaž je dobro povedal! Stara mašina je za vajence.

 19. 19
  vlatka
    vlatka pravi:

  nevenka,

  si ti morda strelka? (Ali vodnarka ;) )

 20. 20
  tanny
    tanny pravi:

  kaj bi rekli na to, da je fant star 20 in ona 10 let starejša z mlado deklico; je to sprejemljivo??? mislim da tu ni zaljubljenosti.

 21. 21
  nevenka
    nevenka pravi:

  Jaz sem bila stara 30, moj mož pa dvajset, ko sva se poročila.Skupaj sva bila 22 let, v začetku sva se imela zelo rada, bolj kot marsikdo. Bila sva neskončno zaljubljena mlada človek. On je z leti začel capljati za mano, staral se je hitreje od mene, ni imel veliko interesa za nič, služba ga je okupirala in terensko delo, razlike so postajali očitne, skoraj bi lahko zaključila, da sem bila premlada zanj. Eko Tanny. Res ne vem kaj bi ti rada slišala. Izgledam pa 10 let mlajša od njega.
  Nek moj znanec je med študijem medicine tudi spoznal punco starješo 11 let. Star je bil 21 let. Poročena sta še danes, še bolj je zaljubljen kot je bil prej in imata dva odrasla otroka in oba študirata medicino.
  Ne vem s katerega planeta si Tanny, da sploh take reči sprašuješ. Ljudje so tako zelo različni, se že najdejo taki, ki skupaj pašejo.
  In taki, ki po vseh kriterijih izgledajo idelano, gredo po treh letih narazen.
  Prav ničesar se ne da posploševati.
  In kaj potem, če ima punca hčerko. Pa ja ne bi ti rada kakšne predsodke začela gojiti.
  Saj nisi v srednjem veku. Reši se takih pogledov na življenje čim prej. In ne sodi ljudi od daleč.
  Če pa ti nočeš imeti mlajšega, imej pa starejšega.
  Moja mama je bila tudi starejša od očeta, nekaj let. Celo življenje sta bila srečna drug z drugim, dokler ni oče umrl. Moja sodelavka se je drugič poročila s petnajst let mlajšim, njena prva hči in ona sta imeli istočasno dojenčka. Vsi presrečni.In ta veza tudi že traja leta dolgo…
  Meni so leta zadnja o čemer razmišljam, če bi mi človek ustrezal.

 22. 22
  tanny
    tanny pravi:

  nevenka; draga moja mene ti ni potrebno ničesar obtoževati. Sploh pa me ne zanimajo tvoje zakonske zveze in tvoja prijateljevanja. Nimam nobenih predsodkov glede tega koliko je kdo star.
  Podam ti primer nekega fanta: Njegovo življenje, ni nič kaj idelano ker je sam tako hotel, sploh kar se tiče šola, ki bi mu morala biti na prvem mestu, mu je pa vse prej kot to. Njegov dan je preživetje iz dneva v dan in samo gleda kako ga bo žuriral in …
  In njegov prvi zmenek in srečanje z njo je bilo nič kaj zaljubljeno, če ga ženska prvič spravi v posteljo. Ne mi rečt da gre tukaj za zaljubljenost. Briga me kaj si misliš ti, ampak ta fant ima še celo življenje pred sabo, močno upam, da ga ne bo zapravil z nekom s katerim bo po nekaj časa ugotovil, da to sploh ni bilo tisto kar je hotel in da se je moral odrekati stvarem.Me zanima kakšna bi bila tvoja reakcija, če bi tvoj sin pri teh rosnih letih pripeljal domov žensko staro toliko in toliko.

 23. 23
  vlatka
    vlatka pravi:

  tanny,

  ne bi te rada užalila, ampak dam Nevenki prav, veš. Leta res niso pomembna.

  Kar se pa dogaja s tem fantom, je njegova odločitev. Pa če jo bo obžaloval ali ne. V vsakem primeru bo to dobra šola zanj. Pa ne zato, ker je ženska starejša, lahko bi bila tudi mlajša.

  Za nobeno vezo ne more nihče trditi, koliko bo trajala, če partnerja ne raseta in stremita k istemu cilju in če nimata skupnih interesov in če se ne spoštujeta.

  .

 24. 24
  tanny
    tanny pravi:

  teoretično dam tudi jaz njej prav, ampak če človeka poznaš in ti je pri srcu in mu priviščiš vse najboljše, ti je toliko bolj hudo ga gledat kako bo vrgel leta stran. Če pa imata iste cilje in interese pa me malo bega, kajti po enem tednu res ne moreš vsega vedeti ne ona o njem kaj šele on o njej. Ženske smo pač ženske.
  lp

 25. 25
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  V končni fazi pa tko čas pokaže, ali je zveza smotrna ali ne. Samo poskusit je treba, ne glede na tiste male neutemeljene pomisleke. In še zdaleč ne glede na to, kaj okolica pravi.

 26. 26
    majrim pravi:

  tako ti rečem…sama sem tudi imela kar precej mlajšega in sva se super štekala..meni leta nikoli niso bila problem…pa saj ljubezen ne vpraša..in če gledam nazaj – 20 let razlike je blo..hehe…10+ in tudi 10-…..in zdaj je 6+…ko sem bla mlajša se mi je zdelo fajn,če je bil starejši,pol v pozni mladosti pa se mi je zdelo fajn,če me je osvajal en mladenič:))….in ravno zaradi tega je življenje toliko lepše…nikoli ne veš,kaj te čaka

 27. 27
    gorazd pravi:

  če bi me ljubila jas tebe bi tudi da ali ne

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !