Za mene, za tebe, za vse!

Cas je, da tudi jaz napisem nekaj vrstic o letosnjem letu. Sem nameravala objavo oddati jutri, pa je ne bom. Bom rajsi danes razmisljala o preteklem letu in se nadaljnih ur do Novega leta rajsi prepustila dobri druzbi, prijetnemu klepetu in nasmejanim obrazov vseh, ki sem jih ali pa jih se bom srecala. In ne glede na vse, cetudi nas se ta dva dneva locita do nove stevilke, bom poskusila ohraniti veliko mero atomov, ki so mi skozi december kar bezali stran. Ne vem zakaj, ampak resnicno z neumorno hitrostjo se je vse odvilo. Kot bi kazalci na uri steli dvakratno ali pa celo trikratno hitrost. In zakaj je tako le decembra? In zakaj minevajo lepi trenutki s svetlobno hitrostjo in vsi tisti, ki si jih nebi zelela, so pocasni, se vlecejo kot jara kaca? In ne mislim na jutri, niti ne na vceraj, ampak zelim uzivati v trenutkih, ki se dogajajo tu. In sedaj. Ampak kar je treba, je treba. Pocistiti pred pragom Novega leta, pomesti pod preprogo ali enostavno svigniti mimo vsega? Je boljse zakljuciti z vsem kar je bilo ali se se nadalje ukvarjati s tem?

ura.jpg

Vir

Leto je bilo zanimivo. V vseh pogledih. Politika, gospodarstvo, evro, inflacija. Cerkev, zemlja. Vodne ujme, poplave, plazovi, nesrece. Predsednik, staro, novo. Meje, svoboda, gibanje. Presenecenja, umotvorja, zahrbtnost, lazi in prevare. Smeh, jok in igra. Misliti, a ne narediti, narediti a nic misliti.

Leto se kakopak zacne z zaspanim januarjem, ki se kaj kmalu spreobrne v februar in nato v marec. Da, marec, malo toplejsi, da lahko odvrzem svoj kozuh. In april. Dezeven, dolgocasen. Majsko cvetje, cesnja je “zacvetela”. Junijske priprave za prvi skok v morje. Vroc julij in pikniki. Avgustovka vrocina in pocitnice. Septembrske priprave na tone knjig in oktoberske feste. Novembrsko mijavkanje in decembrsko veseljacenje. Mar je vsako leto enako? Je jajce res enako jajcu? In v koliksni meri mi krojimo nase mesece? Si s svojo voljo ze vnaprej splaniramo kaksen bo kak mesec ali je ze vse samo po sebi umevno?

nebo.jpg

Vir

Ne glede na vse, se mi zdi, da je bilo letosnje leto, “plodno” leto. Zasadila sem par sadik, za katere upam, da bodo kaj kmalu vzklile in pokazale tisto, kar je moj namen in moja zelja. In, ce ne bodo uspevale, bom poskusila drugje, na drugacen nacin. Custev in obcutij je bilo mnogo. Taksnih dobrih, veselih, pa tudi taksnih, ki so mi utrnili solzo ali dve. Mogoce tudi tri. In ne glede na vse, sem spoznala veliko ljudi. Spoznala sem osebe, s katerimi poprej nisem imela nobenega kontakta in ugotovila, da so zelo super. In letosnji junij se mi je za vedno vtisnil v spomin. Zakaj? Ker sem doumela kar nekaj bistev, kateri mi bodo v zivljenju se velikorat prav prisli. In junij je bil nabit z energijo, ki me je popolnoma prevzela. In me drzi se sedaj. In upam, da ne bo ugasnila. Ce pa ze ugasne, bom imela pri sebi dodaten vir, vir, ki me bo gnal naprej. In tu so se nori dogodki, ki sem jih ovekovecila v trajen spomin. In tu so… Oh, kako se mi je prikradel nasmeh na obraz, ko pomislim na vse norcije in zabave in kofetkanja. In tu so nagajivi obrazi mojih najblizjih in telefonski pogovori brez konca in kraja. In totalni odklopi, ko je vso fršterkarijo vrglo ven in samo smeh, smeh in smeh. Nic jeze in besa, ampak smeh. Brez njega enostavno pac ne gre. In drugacen pristop. Pristop do novega, nepoznanega. In preobrati. Taksni, ki so dobri in ne skodijo. In ja, uzivam, se imam lepo, ker vem, da imam ob sebi taksne osebe, s katerimi mi ni niti za trenutek bilo zal, da sem jih prezivela z njimi. Tanja je tista, ki se ji moram zahvaliti za vse trenutke, ki sva jih preziveli skupaj. On je tista prava. Sestra. Ena in edina. Hvala ji za vse.

roke.jpg

Vir

Leto je naokrog. Vse se je zgodilo z namenom. Dogodki so bili ali dobri ali slabi. In slednji so bili verjetno opozorila, da dolocene stvari nikoli vec ne bomo naredili. In dobri trenutki so bili tisti, ki so nas opomnili, da tisto, kar delamo, delamo prav. In, ce hocemo ali ne, gremo naprej. Pokoncno, z dvignjeno glavo. Vzponi bodo, padcev bo verjetno tudi se kar nekaj, ampak pobrati se je treba in zaceti znova. Ker zacetki prinasajo nekaj novega ali pa pomenijo zakljucek necesa.

Pa srecno!

 • Share/Bookmark
29.12.2007 15:07


12 odgovorov v “Novoletne zaobljube”
 1. 1
  gaвı
    gaвı pravi:

  Ja, te Tanje so res nekaj posebnega. :wink: (moja zadnja objava). Sicer pa je bilo tudi moje leto zelo pozitivno, tehnica se močno prevesi na stran ‘lepih in dobrih trenutkov. Bili so manj dobri, a bilo jih je malo. Premalo, da bi se jih kakorkoli dolgo ali včeno spominjala. Sicer pa nimam nekih načrtov na prihodnje leto, prihodnje mesece. Včasih naredim načrt za dan naprej, pa še to je poredko. želim, da teče vse bolj spontano. Novo leto je zame dan, ko uživam s prijatelji in družino. še en dan, ko smo skupaj in se noro zabavamo. Ne upam pa več, da bom spremenila to in ono in tisto in ne delam več seznamov, kaj moram v prihodnjem letu storiti. Postajam bolj spontana, pustim, da so stvari nenačrtovane in zato toliko lepše.

  Vseeno ti želim (tudi Tanji :) ) veliko in še več lepih trenutkov, druženja s tistimi, ki so ti všeč. Čimveč novih poznanstev s prijetnimi ljudmi, nove trenutke, nova doživetja, ki se jih boš spominjala čez leto dni. Srečno!

 2. 2
  čivka
    čivka pravi:

  Prebrala tvoje sladke recepte in prebrala obračun leta 2007 :) Glede sladkarij že itak veš, da jih bom raje kupila za obračun tega leta pa bom napisala, da mi je v veliko veselje, ker je bilo v njem velikokrat napisano SMEH! In tega ti naj ne manjka tudi v letu’08, ja? ;) ;)

 3. 3
  kamper
    kamper pravi:

  Srečno pot v letu 2008 ti želim :smile:

 4. 4
  senorita
    senorita pravi:

  Mislim, da je kar vsako leto, ki pride sestavljeno tako iz vzponov kot padcev, in na nek način je to tudi prav, ker kot si sama napisala vsak padec oz. napaka je za nas nova izkušnja. Glede na tole objavo je bilo tvoje leto 2007 zelo luštno – spoznavanje novih ljudi, čarobni trenutki in smeh kot je napisala čivka. Želim ti eno tako luštno leto 2008 ;)

 5. 5
  tanny
    tanny pravi:

  draga sestrica saj veš da po vsakem dežju posije sonce in da se po vsakem padcu poberemo še močnejši… naj ti bo to v mislih tudi v naslednjem letu.
  Ne pozabi pa kaj naju čaka še vse kamlu po novem letu!! :)

 6. 6
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  Naj ti v naslednjem letu življenje ponudi veselja in užitkov. Naj bo leto 2008, tvoje leto.

 7. 7
  vlatka
    vlatka pravi:

  bamboo,

  obračun je dobro narediti vsak dan sproti, pa se ti za konec leta ne nabere preveč ;) ,

  SREČNO tudi tebi :) :)

 8. 8
    zdravje pravi:

  Prijazno leto, vsega po malem, ane? Glavno pa je, da je bilo veliko smeha! In le-tega ti veliko privoščim tudi v letu, ki prihaja!

 9. 9
    roti pravi:

  Veliko dobrega ti želim v naslednjem letu. In seveda veliiikoooo :-) :-)

 10. 10
    vid pravi:

  koliko imam za povedati … no, bom raje skrajšal. glede mesecev, ki si jih obravnavala bi povedal, da so zame najlepši poletni in pa pomladni. pomladni zato, ker je to uvertura v poletje in poletni, ker je takrat toplo, ker se kopamo, imam rojstni dan, počitnice, berem knjige … vid

 11. 11
    jakob pravi:

  jaz se tako kot vid najbolj veselim poletja, ker imam čas za branje knjig, ker se lahko kopam, ker je vroče, ker smo na hrvaškem in seveda ker so POČITNICE :mrgreen:

  sicer pa je za mano leto mene… leto prašiča :D

  to je bilo eno najbolj krasnih let, ker se mi je rodil bratec Oskar, ker smo srečni, veseli in zdravi. ne bom pozabil pa tudi grenkih trenutkov in padcev. vsega po malem in tako je tudi prav.

  p.s. fotke so spet zakon :mrgreen:

 12. 12
  bamboo
    bamboo pravi:

  gabi: me veseli, da so dobri trenutki prevladovali, naj v tem letu se naprej bo vse ok :)

  civka: tudi ti bodi se naprje tako namsmejana :)

  kamper, senorita, tanny, drmagnum, vlatka, zdravje, roti: hvala vam

  vid: ja tudi meni je poletje najbolj vsecno :)

  jakob: ste trije bratci? to pa nisem vedela ;) res je vazno, da ste srecnni in zdravi, le tako naprej

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !