Za mene, za tebe, za vse!

Ko bi mignil. Kot bi trenil z ocesom. Kot bi pomigal s prstom.

baloncek.jpg

Vir

 Vse gre tako hitro, cas tako zelo bezi. Vcasih se mi zazdi, da se vse premika  s svetlobno hitrostjo. Odhajam zjutraj in prihajam zvecer. Zjutraj tema, zvecer tema. In veliko luck. Na levi in na desni. Taksne rdece, pa modre, bele in rumene. Vseh barv in vseh vrst. In tam se blesci novoletna jelka in na drugi strani pojejo bozicne pesmi. Da, tiste pesmi, s tako znanim napevom, nikoli prestare, da jih nebi poslusali. In tu so se rdece nogavicke in rdece kapice. Pa trije mozje. Eden je ze mimo, druga dva se prihajata. Kaj bosta prinesla? Se nam bo uresnicilo tisto, kar si zelimo ali se bomo morali se truditi? Nam bodo primaknili kak koscek srece, zdravja in veselja? In kaj si zelijo tisti, ki nimajo nic ali nikogar? Jim lahko pomagam? Kaj pa baloncki? Vsako leto vsaj en razbit in veriga luck, ki si jih napeljujemo okrog in okrog telesa. In v kuhinji disi. Vsak dan. Vonjam cimet, klincke, jabolka, pomarance… Vonjam sneg. Sem videla prve snezinke. Kako zelo se okolje umiri, ko pada sneg? Kako zelo zadusi zvok? Zvok avtomobilov, preklinjanja sosedov, ko morajo “kidati” sneg. Kako zelo mi prija pritajena svetloba svec in kako zelo mi je vsec, ko se zavijem v odejo in se zleknem na kavc, ne da bi se morala ozirati na skrbi. Ker jih odmislim. Ker v roke vamem knjigo ali album, mogoce tudi telefon in napisem sporocilo. Tu so se voscilnice. Jutri jih odposljem. Ali pa naslednji dan. Vas bodo cakale v nabiralniku? Moji copati. Tako nepogresljivi, tako topli, a kaj, ko vedno pozabim na njih. In potem me zebe v nozice. Penina. Tako mehurckasta, tako poznana. Ze mora biti. Kak kozarcek, nic vec, pocasi, da jo zacutis. In moj planer, ki postaja vse bolj poln. Ker so tam imena, katera me opomnijo, da bo prisel cas, ko bo treba na kavo ali caj.

Rada sem tu in sedaj. Naj lepi trenutki ne minejo.

snezak.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
16.12.2007 13:59


15 odgovorov v “Decembrski cas”
 1. 1
  tanny
    tanny pravi:

  tudi moje voščilnice romajo na pošto jutri :)
  res pa je da se moj dan začne v temi in ko se vračam domov se že spet dela mrak, moram pa zdržat saj je še ta teden samo nor, potem pa se umiri in zajamem december z zvrhano mero dobre volje in brezskrbnosti :)

 2. 2
    Aischa pravi:

  Vidim, da si že čisto “not padla” v to praznično vzdušje :P No, jaz se še malo šparam, če ne sem potem na samem finiši že preveč utrujena od vsega :mrgreen: Ampak, naj te to razpoloženje nikakor ne zapusti :!:

 3. 3
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Huh, jaz še čisto nič nimam časa, da bi “padel not” v ta decembrski čas … gre kar malo mimo mene. Ampak čas si je treba vzet, tako da … si bom vzel vzor pri tebi. ;)

 4. 4
  vlatka
    vlatka pravi:

  Hitro gre vse, kar se lepega dogaja :)

 5. 5
  kamper
    kamper pravi:

  Bo treba začeti,Novo leto se bliža :smile:

 6. 6
    zdravje pravi:

  Ti privoščim, da lepi trenutki ne bi prehitro minili.

 7. 7
  gaвı
    gaвı pravi:

  aah ja, december je lahko lep čas. Idiličen. prav poseben. Družinski. vse se zdi popolno, vse gre po načrtih. Da bi ta popolnost lahko trajala večno. Žal se prevečkrat drugega januarja zbudimo nazaj v kruto realnost. A lepo je, dokler traja…
  Mene jelka čaka šele v soboto ali nedeljo (čeprav smo jo ponavadi okraševali skupaj na predbožični večer). Lučke pa svetijo tudi že pri nas. In tudi sneg imamo. Upam, da bo zdržal do božiča ali kar čez praznike, do novega leta. Da bo še bolj magično in pravljično in popolno.

 8. 8
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  Vse okrog nas je v velikem pričakovanju sreče in veselja. Sedaj je idealen trenutek, da nekaj teh občutkov shranimo še za dni, ko nam ne bo po naši meri.

 9. 9
  senorita
    senorita pravi:

  Želim ti še veliko takih lepih, brezskrbnih in prijetnih trenutkov ;)

 10. 10
    Pia pravi:

  Res je, čas beži s svetlobno hitrostjo. Zato uživaj vsak trenutek! :)

 11. 11
  ninaa
    ninaa pravi:

  res gre hitro…mene se ni se tole lih prijelo :roll:

 12. 12
    jakob007 pravi:

  ja, ta veseli december ;) veseli? predvsem delavni

 13. 13
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  Tudi zate bom naredil mozaik napisal sem na moji strani. Napisal sem jo tudi zate. Vse dobro in še se vrnem.

 14. 14
  vesna
    vesna pravi:

  uživaj v vseh trenutkih in vseh decembrskih lučkah! lep zapis, ravno pravšenj za praznično vzdušje!

 15. 15
  daniyel
    daniyel pravi:

  Uživaj življenje!

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !