Za mene, za tebe, za vse!

Vcasih nenadoma pridejo taksni trenutki, za katere bi si zeleli, da se nebi nikoli zgodili, vcasih pridejo osebe, katere nebi hoteli srecati, oziroma, ce bi jih ze srecali, bi sli mirno mimo njih. Vcasih v nase zivljenje vstopijo neki dogodki, zaradi katerih se pocutimo nelagodno, vcasih je…

Crni moz je velik moz. S svojim misterioznim pogledom in velikostjo prekasa marsikatero utvaro, ki se je znasla v nasi glavi. Z rokami, ki zelijo, hocejo daje vtis nekega moralnega zadoscanja. S sirokimi rameni daje zavetrje bodocim pogubam in z dolgim korakom da vedeti, da ne misli odnehati. Crn plasc prekriva njegovo telo, ima brazde, rane, iz katerih tli bolecina, iz katerih je viden smog in dim danasnjega casa. Marsikdo si ga ne zeli srecati, ker je po svojem karakterju zaprt tip cloveka, v glavi se mu pletejo razne misli. Takne, za vsak dan in taksne, ki se bodo odvijale naprej, a kakrsnekoli ze so, mi ne moremo vedeti. Moz pride in gre, vednar ne prinasa nekaj dobrega, ampak pomeni nek strah, morebiti prihajujoco groznjo. Ta moz ni kot vsak moz, ampak v sebi nosi mocan eksploziv, ki lahko vpliva ne le na nas, ampak na mnogokaterega cloveka okoli nas. Lahko se mu prepustimo in gremo z njegovim tokom, tokom, ki nas lahko popelje v pozabo, ali pa se upremo in zmagoslavno kraljujemo po svoji poti. Takrat lahko ta moz izgine. Ta moz je lahko le nekaj trenutkov z nami in potem spet izgine, a zavedati se moramo, da imamo taksno moc, da ga prezenemo. In takrat je zmaga v nasih rokah. Ne povelicevati slabega, ne povelicevati izkoriscanja, umotvorja in zahrbtnosti, ampak povelicevati nas in nase dobro. Le tako lahko navkljub koreninam in palici crnega moza, ki nas lahko spotakne, ostanemo cvrsti in ne pademo.

crno.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
10.12.2007 19:43


9 odgovorov v “Se kdo boji crnega moza?”
 1. 1
  kamper
    kamper pravi:

  Kar korajžno mu je treba pogledati v oči in bo izginil :smile.

 2. 2
  vlatka
    vlatka pravi:

  …nobeden…… ;)

 3. 3
    M&M pravi:

  a je tebe česa strah?

 4. 4
    drmagnum pravi:

  Jaz ne. Strah je pa tako od znotraj votel od zunaj ga pa ni.

 5. 5
    jakob007 pravi:

  mislim, da če se mu postaviš na pot, pogumno in hrabro se te bo prej ustrašil črni mož tebe kot ti njega ;)

 6. 6
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Morda pa je črni mož zgolj črn v temi. Ko pa se soočiš z njim, kar naenkrat postane …

 7. 7
  tanny
    tanny pravi:

  a da je tebe kaj strah.. dej no dej :)

 8. 8
    zdravje pravi:

  črni mož naj kar gre s svojim tokom, mi pa po svoji poti :-)

 9. 9
    Aischa pravi:

  Jaz sem pa sprva mislila, da si opisala tisto igrico, ki smo se je igrali v vrtcu Kdo se boji črnega moža? In potem smo vsi zavpili: NIHČEEEEE ;)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !