Za mene, za tebe, za vse!

Vam je bilo kdaj tezko pri srcu? Tako zelo tezko, da nsite vedeli ali bi sovrazili ali ljubili? Vam je bilo kdaj tako tezko, da ste hoteli obupati in vse skupaj vreci v “franze”? Ste kdaj pomislili kaj bi bilo, ce bi na pol poti odnehali? Kje bi se nahajali sedaj? Bi bili ujeti v mrezi preteklosti, iz katere nikakor nebi mogli priti ven?

zakaj.jpg

Vir

Zaupati v prihodnost je temelj na katerem moramo graditi. Ne glede na vse nam je dano biti tu in sedaj, v tem casu, v tem kozmosu. In marsikdaj je tezko in se ne da izvleci, a kaj, ko naenkrat, nepricakovano pride trenutek osvetljenja oziroma trenutek, ko se zavemo, da bo boljse, da bo vse dobro, da bomo imeli situacijo pod kontrolo. V koliksni meri pravzaprav lahko zaupamo sebi? Se kdaj izneverimo in ubiramo stranpoti ali se drzimo svojih nacel, moralnih vrednot in vsega kar je povezanega z nami? Kdaj gresimo in ali se tega zavedamo?

Vcasih se mi zdi, da pot, ki si jo zadam, malcek spremenim. Vcasih zaradi tega, ker je ta druga pot lazja, manj zakomplicirana, spet vcasih odidem na pot, ki mi predstavlja ovire in je cilj tezje dosegljiv. Zavedno ali nezavedno zacnem postopati po poti odlocitev, premostitev in meja. Vsak korak naj bi bil skrbno pripravljen, organiziran. Vendar temu ni vedno tako. Ne pricakujem vnaprejsnjih dogodkov, ker nanje niti ne morem biti pripravljena. Ne vem kaj me se caka. In ne vem katera bo tista pot, ki si jo bom nadalje zastavila. Mogoce jutri, mogoce naslednji dan. Vem pa, da tisto, ki jo bom izbrala, bo izpolnila nekaj tistih stvari, ki si jih zelim.  Kljub preprekam in kljub bojazni, da bi obupala, grem do konca in  kljub negodovanju ostalih, ki bi mi priporocili drugo pot, po njihovem mnenju mogoce lazjo, bolj enostavno, z samo ravnino in nic ovinki. V celotnem spletu niti in vezi, si ne bom dopustila, da bi se ena pretrgala, saj bi to lahko pomenilo zakljucek sanj, zakljucek zelenega.

smerokaz.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
25.11.2007 21:17


6 odgovorov v “Odsanjane sanje”
 1. 1
    zdravje pravi:

  Brez sanj in ciljev bi bilo življenje pusto in prazno.In če se zgodi, da smo izbrali napačno pot, vedno obstaja možnost, da izberemo novo.

 2. 2
    Pia pravi:

  Ni važno, kakšna je pot. Važno je, da si upaš poskusiti in se boriti z izzivi. Če si prepričana v cilj, potem ne odnehaj! “Naša njaveča slabost je v tem, da odnehamo. Najzaneslivejši način, da dosežemo uspeh je vselej ta, da poskusimo še enkrat.” ;)

 3. 3
  ninaa
    ninaa pravi:

  Saj ves, vsaka rec ima svoj namen!In tudi tvoja- malce spremenjena pot, ga ima :) Mislim, da ne moremo ravno zgresiti bistva, ce le malo prisluhnemo notranjemu glasu ;)

 4. 4
  tanny
    tanny pravi:

  važno je da imaš zastavljen cilj.. itak nas na poti do tega cilja obremenjujejo stvari in nam drugi mečejo polena pod noge.. ampak po vsakem kiksu se poberemo in postanemo močnejši. Vem za tvoj cilj in vem da ti bo uspelo!!!

 5. 5
  senorita
    senorita pravi:

  Tudi sama sem v enem takem obdobju odločitev in sprememb in ko se odločam, se vedno poskušam držati svojih načel, čeprav to pomeni, da izberem težjo pot, pot preprek kot praviš ti. A tako vsaj ostajam zvesta sebi in bolj prepričana v svoje odločitve, ker se nikoli (nikoli ne reci nikoli :) ) ne bi mogla odločiti za nekaj, kar je v nasprotju z mojimi načeli in mnenjem. Če imaš cilj in veš, da po svoji izbrani poti lahko prideš do njega, you just go for it! Ne glede na to, kaj drugi mislijo o tvoji odločitvi. Ti si jo sprejela in zato je prava. Če pa si se zmotila, pa še vedno lahko izbereš novo pot kot je napisal nekdo zgoraj.

 6. 6
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Včasih je največji problem si priznati, da smo na napačni poti. In … včasih je najtežje pravo pot uvideti.

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !