Za mene, za tebe, za vse!

Ste se kdaj sprasevali koliko casa ste porabili za “brezveze”? Ste se kdaj vprašali kako bi lahko izgubljeni cas ponovno pridobili nazaj? Casovnega stroja se nimamo v rokah, vendar se marsikdo sprasuje kako nek tocno dolocljiv trenutek zaustaviti, ga mogoce zbrisati ali pa ga pognati v vecjo prestavo.

sonce.jpg

Vir

Voznja domov, z avtom, avtobusom, gneca na cesti, cakanje v koloni, v vrsti na blagajno…toliko stvari je, ki bi se jih verjetno dalo pognati hitreje, vendar je tudi veliko stavri s katerimi bi se zeleli ukvarjati dalj casa, mogoce so stvari, ki nam enostavno uidejo iz rok, pa niti ne vemo kdaj. So priloznosti, ki jih zamudimo in so priloznosti, ki jih niti nocemo, da bi bile blizu nas. Odlocitve moramo sprejemati, vcasih nelagodne, vcasih nam prijetne, a kakrsnekoli ze so, so nase. In le nase. In kako bi se odlocili, ce ne tako? Drugace? Bi bila druga alternativa boljsa, mogoce s strani drugih bolj sprejeta, bolj verodostojna? Kaj bi spremnili, ce bi lahko? Casa zavrteti ne moremo nazaj, lahko pa s pridom uporabimo pretekle izkusnje, ki so nas naucile storiti to, ce je bilo prav in storiti ono, ce smo sli sprva v napacno smer. In kolikor dolgo bomo hodili, toliko izkusenj si bomo nabrali. In koliko casa bo od takrat preteklo? In koliko vozenj domov, gnece in vseh ostalih nepriejtnih kot tudi prijetnih stvari bomo se doziveli do trenutka, ko se bomo zavedali, da je slo na milijone trenutkov mimo nas…taksnih majhnih, mogoce taksnih vecjih. In kako bi potegnili stevilke nazaj, kako bi koledarsko leto spet nosilo tisto cifro, v kateri smo doziveli dolocen dogodek? In, ce ze, kaj bi spremenili? Vsak delcek neprijetnosti ali le tisto malo nadlogo, ki se je nakopicila pri nas, v nas?

Cas gre dalje in mi z njim.

letijo.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
21.11.2007 19:25


13 odgovorov v “Koliko casa gre mimo vas?”
 1. 1
  ninaa
    ninaa pravi:

  cas gre ja…pa ce gremo mi zrven al pa ne, ja, to je eno kruto dejstvo, ki men dostkrat ni lih vsec hehe

 2. 2
  bamboo
    bamboo pravi:

  ninaa; ja tudi meni ne

 3. 3
  lola blue
    lola blue pravi:

  Se večkrat spopadam s takimi mislimi ja…pa je najbolje pozabiti, da ne zapravimo še kakšnega trenutka, ki bi ga lahko drugače preživeli. Čim manj obžalovanja…

 4. 4
  tanny
    tanny pravi:

  tudi jaz bi za kakšen določen trenutek zavrtela čas nazaj in ga spremenila… a mi je tudi ta slab trenutek dal neko izkušnjo… zato naj bo tako

 5. 5
  bamboo
    bamboo pravi:

  lola blue: ja se strinjam s tabo ja, fda je treba potem cim manj na to misliti, kar je bilo, je bilo…

  tanny: iz izkusenj vedno nekaj potegnemo, ce ne drugega, da tega ne bomo nikoli vec ponovili

 6. 6
    roti pravi:

  Sama že nekaj let ne poznam izgubljenega časa. Vsi samo jamramo,kako nimamo časa, posebej zase. Pa je. Čas, samo za nas. Čas, ko nam uide avtobus, na primer. Namesto, da nergamo in smo nervozni, ga izkoristimo zase. Če je vreme lepo, si poiščem kotiček, kjer počnem tisto kar je meni ljubo. Če želim čvekati, grem v restavracijo, če želim mir, se vsedem na klopco in izklopim. Zadnje veliko bolj prakticiram, sploh, če je vreme lepo in sije sonce. Se prepustim trenutku, ki je samo moj. Sem sama s sabo. In mi je to fajn. In ni izgubljen čas. Je zame. Samo zame.

  Za nazaj pa ne bi nič spreminjala, ker potem ne bi bila več jaz. Vse stvari, ki so se mi v življenju zgodile, me določajo.

 7. 7
  M&M
    M&M pravi:

  ja, pretekle izkušnje so tudi mene naučile, s časom, ki beži se ni igrati, imam ga, vzamem si ga, ali pa ukradem, ni važno. je moj trenutek, lahko ga delim z vami, z njim, njo, sama s sabo.

  ps: nekaj na temo časa, ki beži, se pripravlja v mojih zapiskih že kakšen teden…prihaja počasi na blog.

 8. 8
  senorita
    senorita pravi:

  Ja, časovnih strojev v resnici ni :) veliko stvari gre mimo nas, mogoče priložnosti, ki jih nismo izkoristili, pa se tega niti ne zavedamo. Mogoče je celo bolje tako, ker bi potem lahko kaj obžalovali. V bistvu niti nima smisla gledati v preteklost (razen izkušnje, ki nam jih je prinesla), ampak je potrebno živeti sedaj! Niti ne za prihodnost, temveč res samo za ta trenutek. In priznam, da čeprav sama tako govorim, da se velikokrat tega ne držim :) včasih enostavno preveč razmišljam ;)

 9. 9
  vlatka
    vlatka pravi:

  bamboo,

  mimo mene ne gre nič časa, sva kar usklajena ;)

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  roti; ja saj sem tudi sama napisala, da tisto kar se je zgodilo, se je, lahko bi to spremenili, ce bi lahko, mogoce pa tudi nebi, ker s tem nebi pridobili akksne dragocene izkusnje

  M%M; no bom prebrala, ko bos napisala ;)

  senorita; saj to pa vsi kajne? :)

  vlatka; super, super ;)

 11. 11
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Najbrž ni preveč pametno gledati in analizirati, kaj smo počeli in kaj ne, kaj smo naredili in česa ne, kje smo bili ali pa nas ni bilo … ampak sam se tega še prevečkrat poslužujem …

 12. 12
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittipaldi; jap, tudi jaz :)

 13. 13
    zdravje pravi:

  Kar je bilo, je bilo, je že tako moralo bit. Važno je, kako preživiš vsak dan sproti. Koliko te dan obogati, edino to šteje. Kaj bo jutri….kdo ve, nekaj bo že ;-)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !