Za mene, za tebe, za vse!

Moram najprej premisliti kaj naj napisem, da ne bom koga prekopirala…

 Torej, zadeva je taksna, da je moj vcerajsni prispevek in ocitno se mnogokateri postal v nadlego nekaterim blogerjem. Katerim, nebi rada opominjala, da ne bom potem ponovno kaksna tarca spotike, tiste, ki pa moti pa tako ali tako ze vedo. Dejstvo je, da sem po njihovem mnenju postala plagiatorka, posnemovalka, skratka nekdo, ki najprej prebere skorajda vse objave ne blogosu in sele nato napise nekaj svojega. Skratka ocitno sem nekdo, ki pobira ideje od drugih, malce prevrne in spreobrne besede in tako nastane objava. Kakrsnakoli pac ze. Zanima pa me zakaj mi doticna oseba tega ni sporocila ze prej, ce jo je ze tako motilo moje takozvano “posnemanje”. Ne vem, mogoce pa sem samo slepa, da ne vidim podobnosti.

Dejstvo je, da nas je veliko v blogos sferi(saj lahko napisem tako, kajne, ali je to ze kdo uporabil?!?), tako mladih kot tudi manj mladih. Aktualne novice povzema 57 blogerjev, nadaljnih 174  jih pise nekaj svojega, 5325 jih samo bere, nekaj 134 jih komentira, ostali so le navidezno prisotni in ni vrag, da se nebi kaksne teme ponovile, mogoce skorajda identicno napisale, mogoce bile prilozene popolnoma enake slike zraven opisa, skratka verjetnost je, da se nekaj ponovi. Tako ali drugace.

Ker sem kamen spotike, bi rada ponovno opomnila, da moji zapisi niso kakrsnokoli posnemanje drugih, ker, ko sem se odlocila za blog, sem si v glavi ustvarila misel, da bo pac to moj virtualni dnevnik, v katerega bom izlivala pac tisto kar me je volja. In ce ze podam doloceno mnenje, dolocen sestavek, je to zgolj zaradi mene in ne zaradi drugih. In ce ze govorimo o avtorskih pravicah, saj se jih da zascititi, mar ne?

Ker se doticna oseba pocuti uzaljeno, prizadeto, skratka vse prej kot dobro ob mojih zapisih, ji polagam na srce, da ni bil moj namen kopirati in posnemati njene objave oziroma objav, ker je nakazala, da sem jo veckrat “prekopirala”. Tega enostavno nikoli nisem storila, ker sem mnenja, da imam v svoji skrinji dovolj besed za svoje prispevke.

Skoda je le, da se ne da pogovora izpeljati po telefonu ali na stiri oci. Ne gre se mi kregati in ustvarjati negativizma rada bi le razcistila to in ono.

Mogoce pa bi bilo najboljse, da blog izbrisem, bo tako vsaj dovolj prostora za nove (ne)”plagiatorje”…

usta.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
30.09.2007 11:35


12 odgovorov v “Vsem sem trn v peti”
 1. 1
  čivka
    čivka pravi:

  No, zdaj si ga pa tako kresnila mimo z tem zadnjim stavkom, da bi te najraje po ta zadnji! Bemti punca! Sem postala kar malo jezna, da veš! Če veš, da nisi kopirala, STOJ ZA TEM! Če si kopirala, priznaj. Nikar pa se ne dajaj v vlogo žrtve, ker to v nobenem primeru nisi! In če boš zbrisala blog boš s tem samo dala vedeti vsem nam ostalim, da je bilo vse res. Ajdi, vzemi se v roke in stoj za svojimi dejanji :evil:

 2. 2
  saily
    saily pravi:

  tina dj si nardila pa tako dramo s tega da je kriza no.. ko da te noben na tem svetu ne mara… sj vem, da je samoobramba najboljši mehanizem, ker ko mački stopiš na rep pač zacvili…
  samo povedala sm ti da sem našla podobnosti zdj pa iz muhe delaš slona… sploh nisi dojela poante
  ker nism napisala da si DOBESEDNO kopirala ampak da je PODOBNO, očitno ne ločiš med tem… in ne, ni mi do pogovora, ker sm točno vedla da boš iz tega naredila to kar si…
  dramatiziraš po nepotrebnem… pač če si dobila inspiracijo na kakem blogu to povej, da se vsaj ve in da se ti v prihodnje ne bo dogajal to, kar se ti je zdj…

 3. 3
  bamboo
    bamboo pravi:

  sam lejka, poglej z javnim lincanjem si zacela ti…

 4. 4
  Dajana
    Dajana pravi:

  Čivka ima prav. Razen tega se mi sploh ne zdi, da se je naredila kakšna štala. Pa saj se tu pa tam kaj zgodi, človek naredi napako, joj, svet pa se vrti naprej. Naučite se prosim, če kaj vzamete iz drugega bloga, dati povezavo in dajte tisto v nov odstavek. Tako jaz naredim. Še nikoli mi ni kdo rekel, da sem od koga kaj prepisala. Saj nisem. Mojco Mavec sem skušala kopirati, ker je imela tako nenavadno romantične ali kako bi rekel človek temu – tekste, pa je izpadlo, da sploh niso bili njeni oz. se ne ve ali so bili ali ne. :mrgreen:

  lp

 5. 5
  saily
    saily pravi:

  @bamboo: sploh te nism javno linčala, ker te v objavi nism omenila si se sama razkrila…

 6. 6
  bamboo
    bamboo pravi:

  Dajana vse lepo in prav ja, samo ona bi mi lahko vsaj namhnila, da ji kaj ni povseci, zadevo bi pac spremenila. Ne gre se mi za lincanje in dramatiziranje, samo stala je pa ravno zaradi tega nastala(verjetno), ker nisem dala povezave…damn…

 7. 7
  bamboo
    bamboo pravi:

  saily sej te tudi js nisem razkrila…

 8. 8
  lukav
    lukav pravi:

  Ah .. get a life ..

 9. 9
  kamper
    kamper pravi:

  bamboo:Meni vedno polepšaš dan,piši kar ti srce želi!

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  kamper no to je bilo pa lepo prebrat :)

 11. 11
    Mario pravi:

  Chicken fight ;-)

 12. 12
    Mario pravi:

  Meni že nisi trn v peti, hehe.
  Pozabi in živi dalje….
  … me boš še sprovocirala s svojimi dejanji, da bom začel še jaz kaj pisati, hehe.
  Ma ne, se ni bat ;-)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !