Za mene, za tebe, za vse!

Solarji in solarke, ter srednjesolci so ze sedli v solske klopi, mi studentje pa pricnemo v ponedeljek. Ponovno bomo okupirali solske klopi, ki bodo sprva se kar polno zasedene, po kaksnem tednu ali dveh pa bo cutiti usah. Sama tudi ne sodim med tiste, ki so na vseh predavanjih, saj najprej “pregledam” teritotrij kako in kaj se bo dogajalo pri dolocenem predmetu, nato pa se na podlagi tega odlocim, ali bom hodila na doloceno predavanje ali ne. Saj bi lahko hodila na vsa predavanja, ce bi zelela, vendar sem mnenja, da namesto, da bi poslusala kaksno dolgocasno, meni neljubo snov, rajsi pocnem kaj drugega, bolj koristnega. Snov nato sama predelam doma, ker cetudi sem v soli, ni nujno, da bom kaj odnesla od tega, za izpit se je pa tako ali tako treba uciti in vse predelati, ce ga zelis sploh opraviti. Skratka, ta pridni studentje, ne me vleci za lase, ker nisem stalno prisotna.

knjigavfes.jpg

Sola na splosno me je vedno kaj novega naucila. Osnovna sola je tako ali tako v zacetku bolj igralnica kot ne, vendar te, tudi z igro pripeljejo do visjih znanj, ki jih potrebujes v srednji soli. Spomine na srednjo solo nerada obujam, saj imam kar prenekatere grenke spomine nanjo. Zgodilo se je namrec, da je nas razred zaradi raznoraznih neuspehov, predvsem na ucnem podrocju(discplina je bila kar na solidnem nivoju) razpadel in tako sem prisla v popolnoma nov, tuj razred, s katerim poprej nismo imeli nobenih stikov. V novi razred smo prisle stiri dekleta, ki pa so/smo se drzale bolj zase. Se dobro se spominjam prvega prihoda v novi razred… tako obsojujoci pogledi, tako… Zamenjale smo celotni asortiman uciteljev, vse je bilo novo, nepoznano. Takrat sem pravzaprav obcutila krizo, saj sem zapustila svoj maticni razred, svoje prijatelje, s katerimi smo se res dobro razumeli. Ko sem koncno prebrodila vse to, sem se “vzela v roke”, dokoncala vse potrebno, da sem prisla do mature. Le-ta mi je pomenila se dodatno samopotrditev, da lahko uspem. Nadalje sem se odlocila za fakulteto, ki pa mi niti ne predstavlja ne vem kaksnih tezav. Saj pridejo tezki trenutki, nerodne ure predavanj in profesorji, ki mislijo, da je njihov predmet edini na faksu, vendar vse se da, ce se hoce. Malo truda in malo volje za ucenje, pa je en izpit mimo, in nato se eden in se eden…

Ni mi zal, da sem se odlocila za taksno smer. Vsi bi radi kaksne trenutke zamenjali, izbrisali, vendar, ce ugotovis, da nekaj delas narobe, potem se spreusmeris, ce delas prav, moras v tej smeri samo se naprej.

Upam, da bom pridobila ustrezna znanja, in upam, da mi bo uspelo tisto, kar sem si zadala.

s_crke.gif

Viri

 • Share/Bookmark
29.09.2007 17:21


27 odgovorov v “Juhuhu, sola je tu”
 1. 1
  čivka
    čivka pravi:

  V tem postu pa kar sije pozitivna energija in sploh ne dvomim vate, da ti ne bi zratalo! Bravo punca, sem vesela zate, da ti poguma ne manjka! :)

 2. 2
  bamboo
    bamboo pravi:

  civka: ej hvala ti za tale komentar :)

 3. 3
    Petršil pravi:

  živjo! jaz pa imam nekaj za pripomnit! že nekaj časa spremljam tvoj blog in velikokrat opazim, da ti posnemaš druge blogerje. to se mi nekako ne zdi pošteno, ker se drugi trudijo, napišejo svojo objavo, ti jih pa kratko malo skoraj kopiraš (mogoče dodaš kaj svojega in malce preoblikuješ to pa je tudi vse). če bi bil jaz na tvojem mestu bi se malo zamislil glede tega. tvojo današnjo objavo sem našel pri saily ( http://saily.blog.siol.net/2007/09/29/sola/ )
  osebno se mi to ne zdi prav… mislim, da nikomur, ki piše blog ni všeč, da kar takole kopiraš. če bi jaz pisal blog si tega ne bi privoščil. malo se zamisli in ne kopiraj kar tako vsepovprek, kajti to so med drugimi avtorske pravice. izmisli si kaj svojega, bodi izvirna, ne pa tako staromodna vse po kopitu drugih. pa en lep pozdrav!

 4. 4
  deklina
    deklina pravi:

  Podpis na petršilev komentar, dodala bi samo še, da to res res res ne pripomore k večji branosti bloga…

 5. 5
  Big Gigant Head
    Big Gigant Head pravi:

  PLAGIAT PLAGIAT!!!!

 6. 6
  bamboo
    bamboo pravi:

  Petrsil, deklina in BGH: ce ima kdo kaksno pripombo, naj bi bila to Saily. Naj ona pove kako in kaj, ce ji je ta prispevek trn v peti, potem ga bom kratkomalo zbrisala. Sicer je pa tako, da pisem tako kot je po moji volji in ne zato, ker so to napisali tudi drugi. Ce bi se mi ze slo, da imam tako kot drugi, bi lahko naredila samo copy/paste, se vam ne zdi?!?

 7. 7
  bamboo
    bamboo pravi:

  PS: dodajam en primer; svetovno prvenstvo v kosarki…ni o tem pisal le en bloger, temvec se jih je oglasilo kar nekaj! So potem tudi to vsi nadaljni plagiati ali kako?!? In da o vodni ujmi ne govorim!

  PS2: s Saily sva pa sicer sosolki, tako, da bi obedve prej ali slej napisali, da se odpravljava ponovno na faks.

 8. 8
  Big Gigant Head
    Big Gigant Head pravi:

  Torej pravis, da bi v primeru mavceve mojce imela pripombo lahko samo avtorica originalnekga clanka?

  Meni se ne zdi, da bi naredila copy/paste.

  Upam pa se vedno, da prides na naslednje blogersko srecanje, da spoznamo se koga iz vrst plagiatorjev ;D

 9. 9
  bamboo
    bamboo pravi:

  BGH: ja avtorica Mojcinega prispevka pa niti ne vem, ce je o tem obvescena. Skratka pravim torej, ce je Saily ta prispevek v kakrsnokoli skodo, ga bom zbrisala, dotelj pa… Stvar je taka, da kot sem ze napisala, sva sosolki in bi, ce ne vceraj pa danes zagotovo prislo do prispevka o soli.

  Sicer pa, ja pridem gotovo na kaksno blog srecanje, brez skrbi.

 10. 10
  Big Gigant Head
    Big Gigant Head pravi:

  Tocno to je moje bistvo, pri mojci. Avtor original prispevka sploh ni nujno obvescen. Zato ni samo NJEGOVA stvar, da se pritozi in pove ce ga to MOTI.

  To, da sta sosolki ne pove totalno nic. Se mnogo drugih pricne in je pricelo solo prvi dan, pa nekako ni videti nekih stilskih podobnosti v zapisih. Ravno tako ne o košarki. Vsak sicer res napiše svoje mnenje, ampak podobnosti je pa bolj malo.

  Ne pa sej razumem, pac nimas ideje in inspiracije pa vzames en tekst in malo predelas in je to to. S tem naceloma ni problema, dokler kdo tega ne opazi :D

 11. 11
  bamboo
    bamboo pravi:

  BGH: a ce bi pa danes napisala taksen sestavek pa nebi bil plagiat?

 12. 12
  Big Gigant Head
    Big Gigant Head pravi:

  … A to naj bi bil argument, al kje si zdej to pobrala?

  Se razume, da bi bil se vedno plagiat.

  Ne, pa sej, da nebi kej misnla: jaz nism nc jezen :D Obstajajo se hujse stvari kot to, sicer pa se bosta ze same zmenle … Jst sm sam reku da sm opazu da si copycat :)

 13. 13
  bamboo
    bamboo pravi:

  BGH: ne, hotla sem samo vedet odgovor, to je to. sicer sem tudi na Saily blogu napisala, da se lahko oglasi tu in pove svoje mnenje. Ce ze, potem bom zbrisala, brez skrbi. In apeliram ponovno na tvoj prejsnji komentar glede tega, da, ce sva ze sosolki to ne pove nic- meni pove kar dosti!

  OK, ti vidis v taksni luci, jaz v drugacni, ne strinjam pa se z Petersilckovm mnenjem:
  “…velikokrat opazim, da ti posnemaš druge blogerje. to se mi nekako ne zdi pošteno, ker se drugi trudijo, napišejo svojo objavo, ti jih pa kratko malo skoraj kopiraš (mogoče dodaš kaj svojega in malce preoblikuješ to pa je tudi vse). če bi bil jaz na tvojem mestu bi se malo cka se mi ne zdi ravno utemeljeno…”

 14. 14
  saily
    saily pravi:

  @bamboo: evo moj odgovor je takle:
  ne zdi se mi smiselno da se kregava… pač kar si napisala si napisala, in ne želim da objave umikaš, ker pač je mimo…
  ne zdi se mi sicer fer, ampak kot sem rekla nočem razglablat o tem, ker se ljudje zaradi takih stvari lahko skregajo na smrt in jaz se s teboj ne nameravam kregat ker je brezveze, pač sem opazila podonosti, ker so mi 4 ljudje to pokazal še za nazaj
  kar je blo je blo, se ne mislm sikirat… ti pa pač predlagam, da glede na to da sva sošolki, da magari prej pogledaš kaj jaz napišem, če mam slučajno pred teboj napisano že za tisti dan in potem napišeš sama, da se nama ne bodo dogajale te stvari

  hvala in lp

 15. 15
  bamboo
    bamboo pravi:

  saily, noben ne se bo kregu, imam samo nekaj vprasanj

 16. 16
  saily
    saily pravi:

  predvidevam da želiš dokaze, no ti jih prilagam:

  MOJE: Minilo je že kar nekaj let, natančneje mislim da 4, odkar sem se nazadnje povzpela na ta 1025 metrov visok vrh. Nazadnje je bilo v gimnaziji, ko smo imeli športni dan (tam nekje v drugem letniku se mi zdi). Odkar pa sem gimnazijo zapustila, sem hribe pustila nekje pri strani. Sem pač večji ljubitelj morja, kot pa teh vrhov, ki jih drugače nikakor ne gre zanemariti.

  TVOJE: Priznam, ze dolgo nisem bila na tem priblizno 350 metrov(mogoce kak meter vec) visokem hribu. Zakaj ne? Ker sem poprej tja hodila pravzaprav vsak prosti trenutek ali pa vsak vikend, sedaj, ko pa imam svojega “stirinoznega jeklenega konjicka”, se rajsi kam zapeljem, da malo pokukam kako je se drugje.

  ni isto, je pa podobno in v istem dnevu, v razmaku nekaj ur…

  MOJE: samo še 2 dni me loči do ponovnega začetka novega študijskega leta. In moram priznati, da se ga, za razliko od nekaterih, strašno veselim.

  TVOJE: Solarji in solarke, ter srednjesolci so ze sedli v solske klopi, mi studentje pa pricnemo v ponedeljek. Ponovno bomo okupirali solske klopi, ki bodo sprva se kar polno zasedene, po kaksnem tednu ali dveh pa bo cutiti usah.

  kaj ni isto povedano z drugimi besedami? zopet razmak par ur v istem dnevu

  DANETOV BLOG: Začela se je sezona odtujevanja koruze s kmetove obdelovalne površine. Včeraj sem se prvič spustil v ta nizkoten “zločin” in nabral par storžev ter jih pristavil v domačem kaminu na ogenj. Koruza je bila ravno prava, ne preveč zrela in če bi lahko temu rekel srednje pečena. Pred konzumacijo posuta s parimi ščepci soli zadeva seka.

  TVOJE: Oziroma sem ze sla. Po koruzo namrec. Kam? Ja na najblizje polje seveda. Noben ni s kaksno gorjaco zugal ali pa kaksne kamenje metal vame. Vzela sem 3,4,5 koruz in sedaj cakam, da se skuhajo. Bi jih rajsi spekla, pa ne vem kaksen bi bil izid(kako pa vi peceno koruzo pripravljate?!?)

  isti dan… razmak par ur, nihče drug v tem dnevu ni napisal tega…

  če bi rada pa še kaj pa povej… ponavljam, ne gre za dobesedni prepis, se pa vidi podobnost…

 17. 17
  bamboo
    bamboo pravi:

  sem brez besed!

  potem je vse kar napisem delo nekoga drugega, potem bi bilo najboljse, da blog zbrisem, da se ne bomo vsi tako zelo “PONAVLJALI”!

 18. 18
  Big Gigant Head
    Big Gigant Head pravi:

  @bamboo: Nekej je pac vec kot nakljucno ponavlanje.

 19. 19
    Mario pravi:

  Matr ste blogerji natančni, dobr da ne pišem bloga, čeprav sem tudi jaz tisti dan ukradel koruzo pri sosedovem kmetu in jo spekel.
  Upam, da me ne bo kdo zatožil.
  Se pravi, da moram na luno, seveda sam, da ne bi to napisal še kdo drug.
  Zakaj pa potem zlivate svoje misli in žolč v javno branje, meni je itak vseeno, blog sem samo nastavil, inspiracije in volje pa kar ni in ni.
  Ne vem no, pejte raj na en pir, samo ne skupaj, ker boste potem zopet vsi pisali isto.
  Srečno vam želim v šolskih klopeh, pa čimmanj petic ;-)

 20. 20

  [...] zadeva je taksna, da je moj vcerajsni prispevek in ocitno se mnogokateri postal v nadlego nekaterim blogerjem. Katerim, nebi rada opominjala, da ne [...]

 21. 21
  bamboo
    bamboo pravi:

  Mario ja takle mamo ;)

 22. 22
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Pardon vnaprej za vmešavanje.

  Mislim, da ste vsi skupaj tole vzeli preresno. S temle postom o šoli sem sicer tudi jaz dobil nekakšen deja vu, a moram priznat, da me je tudi samega zamikalo, da bi na svojem blogu napisal kaj o tem (šoli).

  Kar se pa tiče kreganja okoli tega in podobno: sem bil priča, kako sta se dve prijateljici skregali okoli ene grozno banalne reči in zdaj že ne govorita dobri 2 leti. Ker se stvari pustijo nerazčiščene, zakopljejo v tla, potem pa nastane plevel. Ne vem v kakšnem odnosu sta vidve, ampak tole je res banalno.

 23. 23
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittipaldi: sem jo klicala, pa je vse obrazlozila preko interneta

 24. 24
    Ninchy pravi:

  OK, resda sem na blog sceni šele kratek čas in mi nekatere stvari še niso čisto jasne… Malo sem sledila vsej tej silni razpravi o plagiatih, saj tudi mene moti, če kdo kopira mene (ni se mi še zgodilo na blogu, vsaj ne, da bi vedela, ampak celo po radiu in to dobesedno!). Zdi se mi, da je vsa ta zadeva res malo preveč prenapihnjena, saj gre le za podobno temo – šola. Zapisa sta se mi zdela različna, predvsem, kar se počutja avtoric tiče. Mislim, da je v ozadju zamera zaradi nečesa drugega. Pa prosim, ne me linčati, kot sem že rekla, sem šele začetnica. Lp, vsem.

 25. 25
  bamboo
    bamboo pravi:

  Ninchy: ja ta silna razprava ne vodi vec nikamor…

 26. 26
  kamper
    kamper pravi:

  No zdaj je pa čas da nehate drugače boste postali vsi plagiatorji,he he.

 27. 27
  bamboo
    bamboo pravi:

  kamper saj se je vse poleglo, brez skrbi, vse se bo urihtalo, brez skrbi.

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !