Za mene, za tebe, za vse!

medicina-zdravstvo-005.jpgJaz in tudi mnogo drugih se vse bolj zaveda pomena zdravega zivljenja. Vse bolj se fokusira na zdrav duh v zdravem telesu, vse bolj je pomembno biti fit, cil in zdrav.

 Kaj to pravzaprav to pomeni? Je dovolj to, da prezivimo zimo brez prehlada ali to pomeni, da svojemu telesu namenimo le najboljse kar lahko dobi?

tablets.jpg

Trgovci so na svoje police sploh v zadnjem casu dali ogromno bio izdelkov ter izdelkov namenjenih raznoraznim skupinam z razlicnimi potrebami. Tudi sama sem se odlocila, da zacnem nekako drugace. Fitnes in redno gibanje je ze tako ali tako na mojem urniku, opustila pa sem nekaj nepravilnih oziroma napacnih navad(ne, kajenja ni bilo nikoli vmes).

(Tudi Tanny je ze podala kratek opis o taksen zivljenju.)

mleko.jpg

Moj naslov ni namenjen provokaciji, temvec je namenjen diskusiji o hrani in ljudeh, ki popustijo pritiskom medijev oziroma “zdravem” zivljenju. So nekateri, ki se za tovrstne stvari zavzamejo prevec, telesu prizadanejo velik sok, ki metabolizem popolnoma spremeni, to pa pomeni tudi to, da nastopijo raznorazne tezave, med katerimi se najhitreje opazi porusen imunski sistem, potem so tu tudi razni prehranski problemi, depresija, nervoza in se in se. So pa tudi nekateri, ki svoje zivljenje spremenijo v pravo, bolj zdravo smer. Tako se odresijo morebitnih tezav, ki bi jih lahko doletele. Sama se vedno pravim, da, ce se kdaj pa kdaj pregresimo, to ni noben problem, problem bi nastal, ce bi gresili konstantno in popolnoma zavedno, da skodujemo sebi. Kaksen krof, tortica ali pa mamin jabolcni zavitek ni nic v primerjavi s tem, kakse druge strupe lahko se spravimo vase(sicer pa, kaj je se zdravega v hrani?!?)

tear.jpg

Kako se branite vi? Kako zivite vi? Zdravo, nezdravo? Ampak kaj je pravzaprav zdravo oziroma nezdravo?

Vir 1,2,3 in 4

 • Share/Bookmark
27.09.2007 21:22


12 odgovorov v “Stejem kalorije, torej sem ali drugace, vse bolj je pomembno zdravo ziveti”
 1. 1
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  Zame je vprašljiva večina hrane, ki jo imamo možnost kupiti. Raznolikost prehrane je pomembna. Še bolj pa njena kvaliteta. Sam sem spremenil način prehrane. Večina jedi je bolj na žlico in večkrat na dan. Sadje skoraj obvezno.Drugače pa je pomembno gibanje. Hoja vsak dan se nam lahko zelo obrestuje.

 2. 2
  kamper
    kamper pravi:

  Do pred nekaj leti sem zelo nezdravo živel,zanimal me je samo okus in količina in posledice(možganska kap,zamašene žile…)so bile neizogibne.Potem sem poskušal z raznimi dietami pa so bili učinki kratkotrajni pa tudi počutje zaradi bivanja pod prisilo je šepalo.Potem sem začel poslušati telo in ne gušte(v delikatesi ali slaščičarni ne bo rezultatov).Telo zahteva vitamine,beljakovine,vlaknine in to samo prevedem v hrano,ne zahteva pa pločevinaste konzerve,ker jo ne pozna pa tudi raznih kemikalij ne.Seveda pa se tudi pregrešim,namerno ali pa zaradi trenutne situacije.

 3. 3
  bamboo
    bamboo pravi:

  drmagnum: ja tudi jaz sem se sprasevala kako je s hrano,ki jo vsak dan zauzijemo, namrec vse vec je umetno pridelanega, malo je tistega kar je res “naravno”. Sicer je pa fajn, ce je doma vrt in lahko posadis kar te je volja in potem ves, kaj jes.

 4. 4
  bamboo
    bamboo pravi:

  kamper: ja ponavadi je z dietami tako, da imajo jo-jo ucinek(se pravi nor. 8kg dol in 10kg nazaj gor). Potrebna je kombinacija prave prehrane, sadje in zelenjava pa morata biti tako ali tako na jedilniku. Kako je z vlkninami? Jih uzivas v jogurtih, stisnjenkah ali kaksni druug kombinaciji?

 5. 5
  saily
    saily pravi:

  ufff… kok jest takih stvari spravim vase, ko jih ne bi smela… ampak ne vem, nekak se vedno obremenjujem šele potem, ko vaga pokaže preveč…

  čeprav je sitno, se probam izogibat raznim mozartovim torta, ampak včasih enostavno ne gre… sicer pa, če bi si jih za celo življenje sama prepovedala, bi si verjetno naredila večjo škodo, kot to, da občasno pojem en kos :)

  kakšno pa bi blo življenje, če ne bi nič grešili… pomoje presneto dolgočasno :)

 6. 6
  bamboo
    bamboo pravi:

  saily: no vidis, ce malo gresis, ni nic v primerjavi s tem, kako zelo bi se lahko..tortica in vroca cokolada pa velja kajne? :)

 7. 7
  saily
    saily pravi:

  ja itak :) za to sm pa vedno :D hehehe

  jest pravm raj en kos torte, kot pa ne vem cigarete in alkohol :)

 8. 8
    Mario pravi:

  Živim zdravo.
  Jem zelenjavo in ob četrtkih igram Bowling ;-)

 9. 9
  bamboo
    bamboo pravi:

  Mario: dobro zate!

 10. 10
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Kolikor čas dopušča, razumna prehrana in rekreacija. Zahvaljujoč študentski prehrani sem opustil instant stvari in sem danes veliko bolj podoben vegetariancu, kot bi si kdajkoli upal priznati. :D

  Sicer so pa razne šok terapije napačna smer, sploh ločevalna je nonsens.

 11. 11
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittipaldi: locevalna je baje res tak sok za telo…mislim, da rekreacija se vedno naredi najvec.

  kar se pa tice studentske prehrane, ja je cist uredu, tako, da se nic ne pritozujem

 12. 12
  kamper
    kamper pravi:

  bamboo:vlaknine se nahajajo samo v rastlinski hrani,v stročnicah in mi pomagajo zniževati slab holesterol,pa še všeč mi je naprimer stročji fižol v solati z malo česna.

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !