Za mene, za tebe, za vse!

Danes pa je ze dovolj. Dezja mislim. Skode je naredil ze toliko, da moramo na nickoliko prstov presteti milijone, ki bodo potrebni za obnovo.

Se Slovenija utaplja?

normal_rain1.jpg

Vcasih smo se cudili, ko smo prek televizijskih ekranov spremljali ujme in ostale katastrofe, ki so se dogajale po svetu. Poplave, plazovi, orkani, tornadi, cunamiji in se in se… Vse to nekako doleteva nas. Je narava zacela vracati s trikrat vecjimi udarci? Smo ji nekaj tako zelo hudega prizadejali, da vse vraca, da skoduje? Glede na naso geografsko lego in naso velikost bi mogoce pomislili, da nas kaj takega ne more doleteti, vendar smo se zmotili. Spomnite se Posocja izpred parih let, spomnite se naraslih rek, plazov, poplav. Arhitektonske plosce nekako udarjajo ena ob drugo, narava se spreminja, stratosfera in troposfera pa nekako ustvarjata toplo gredo. Onesnazenja je ogromno, dimniki raznih tovarn vsakodnevno v zrak spuscajo na tone(?!?) skodljivih snovi.

Danes je Future life naredila par slik, s katerih je dobro razvidno, da se voda priblizuje robu. Kapljica po kapljico in… Gorenjska je “pod” vodo, hise so poplavljene, gasilci in vsi ostali so na delu. Voda se dotika kriticne meje. Upam le, da bo dezevje ponehalo, ceprav ne kaze, da bo. Se vedno se vlivajo kaplje z neba. 

Lahko kakorkoli pomagamo ali moramo pocakati, da pojenja?

1185300970_gal__mg_8870_hdr_910.jpg

Viri

 • Share/Bookmark
18.09.2007 20:43


9 odgovorov v “So Slovenijo dohitele taksne katastrofe kot smo jih poprej videli samo na televiziji?”
 1. 1
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  Vodo ob neurjih zemlja ne more hitro prepustiti. Potem pa se zaradi raznih posegov v naravi maščuje. Vse se počasi zlije v neobvladljivo vodno maso, ki odnaša in lomi vse pred sabo. Upamo samo lahko, da bo posameznim okoljem pri zanešeno. Posameznim sedanjim pojavom, se pa očitno ne bomo mogli ogniti.

 2. 2
  saily
    saily pravi:

  tina ni prvič in ni zadnjič… tudi na našem območju smo imel že hujše katastrofe… ampak je pa res, da vsakič ko udari je hudo in si nihče ne želi tega…

  itak bo pa tega vedno več… globalno segrevanje dosega nove razsežnosti in s tem posledično narada vrača udarce… krivi smo sami.. ampak očitno bo potreben vesoljni potop, da bomo to uvideli

 3. 3
  joste
    joste pravi:

  Mogoče si malce preterala s primerjavo… Ko so bile v Indiji poplave so preselil miljon ljudi, v potresu v Pakistanu je brez doma ostalo 300.000 ljudi, če že hočeš tsunami je pred parimi leti pobil 200.000 ljudi… Če vidiš po dnevniku kake ujme in to, ponavadi prizadanejo več 100.000 ljudi, ne pa teh 5000 danes, s katerimi ni nič hujšega. Nobenemu ne privoščim in ne govorim da to kar se pri nas dogaja ni nič tazga, ker definitivno je totalna štala, ampak primerjave pa tukaj ni.

 4. 4
  tanny
    tanny pravi:

  noč je mimo, upam, da ste na Gorensjkem vsi celi in pod streho!?

 5. 5
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Ko sem jaz prvič videl posnetke z Gorenjskega, sem mislil, da gledam kakšn copy paste iz CNN. Grozno.
  Sam sem bil včeraj sred naliva v Celju, ampak smo jo v primerjavi z ostalimi bolje odnesli.

 6. 6
  vlatka
    vlatka pravi:

  še ni konec, še ni konec, še sledi, na žalost… :(

 7. 7
  bamboo
    bamboo pravi:

  drmagnum: ja res je, da, ce se na hitro nabere veliko vode, se pac ne more vec prepuscati. vse vec bo tega se mi zdi…

  saily: ja na vasem koncu je bilo grozno. upam, da ste vsi ok

  joste: ja mogoce sem res kaj takega napisala, samo mormo pa gledat tudi na to, da je SLO v primerjavi z Indijo le malo vecja pikica. drugace pa ja, stala ja, bo kar nekja casa, da bodo vse povrnili v prvotno stanje

  tanny: ja stvari se umirjajo, upam, da ne bo se kaj…

  fittipaldi: je bilo v Celju tudi pestro kaj?

  vlatka: ja mislim, da res se ni konec.

 8. 8
  saily
    saily pravi:

  @bamboo: smo vsi ok.. na srečo se je nas ognilo… je pa sosednje hiše niso odnesle tko dobro na žalost…

 9. 9
  bamboo
    bamboo pravi:

  saily: pri vas je plus, ker ste na hribcku ane

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !