Za mene, za tebe, za vse!

Repertoar mojega slusnega zaznavanja ni kaj dosti omejen. Ne poslusam le ene zvrsti, vse je odvisno od dneva in trenutnega razpolozenja. Trenutno je na moji “play” listi klasicna glasba. Da, tudi to poslusam. In ne malokrat. Pomiri me, me vzpodbudi ali prerodi.

Zasedbo Il divo menda vsi poznate. Stirje mladenici, Francoz, Spanec, American in Svicar sestavljajo kvartet, ki je obnorel svet. Pozna jih malodane vsak. Prepevajo v spanskem, francoskem in italijanskem jeziku in se tako zapletene besede spremenijo v lepe, harmonicne. Tako z glasom kot stasom so dali pecat klasicni glasbi. Meje brisejo, saj je mesanica njihovega ustvarjanja tudi pod vplivom popa, opernih arij in se mnogo drugega. 

 Pavarotti, Careras, Domingo, Bocelli in seveda Il divo ter mnogo drugih je na mojem seznamu. Glasba mi prija. Zelo.

Uganete kaj trenutno poslusam?

il_divo_bkg1.jpg

Poslusajte, dobro dene:

Regresa a mi

Hero

La vida sin Amor

Vir

 • Share/Bookmark
29.08.2007 09:56


12 odgovorov v “Je klasicna glasba namenjena samo klasikom?”
 1. 1
    Ameli pravi:

  tudi sama se pristevam me tiste, ki poslusajo marsikaj in se vec :)
  klasike imam redno v usesu, kakor ostale zvrsti. uho vedno najde nekaj, kar mu pac pase..predvsem pa se poslusa duso in razpolozenje.
  il divo mi niso najbolj pri srcu….raje imam klasicno – samo instrumentalno.

 2. 2
  bamboo
    bamboo pravi:

  Ameli: me veseli, da je tudi tebi taksna glasba vsec. Tudi instrumentalna je lepa glasba, neverjetno je, ko mislis, da je ze konec, potem pa se vse obrne in s se vecjo mocjo in ritmom

 3. 3
  daniyel
    daniyel pravi:

  Tudi v moji zbirki glasbe se najdejo raznorazne zvrsti,med drugimu tudi kakšna dobra klasika.Kot si že napisala, odvisno od razpoloženja ;)

 4. 4
  čivka
    čivka pravi:

  Sama brez glasbe nebi mogla živeti torej je tudi na mojem repertuarju vse, skoraj vse, ker elketronske glasbe resnično ne prenašam, razen tiste bolj nežne variante. No, v ta pravem đžezu se prehitro izgubim, z rockom se prizemljim, z baladami in klasiko negujem svojo dušo, z “kantryem” se razveselim, z soulom in gospelom začutim Boga, za simfonike moram biti posebej razpoložena, z našimi narodnjaki veselo zapojem… a sem še kaj izpustila? Aja, obožujem meditacijske CD-je “zvoki iz narave”, … :) No, Bamboo, potrudila sem se zate sedaj, da veš :)

 5. 5
  bamboo
    bamboo pravi:

  daniyel: tudi poslusas klasiko? pohvalno, pohvalno ;)

 6. 6
  bamboo
    bamboo pravi:

  čivka: ja zares si se potrudila, ni kaj ;) đžesa j+in coutryja ravno ne poslusam, vse ostalo pa kar gre v uho ;) aja no, pa kaksnega razbijanja lncev tudi ne :)

 7. 7
  snow
    snow pravi:

  hehe,saj sem vedela da imava nekaj skupnega,moji najljubši

 8. 8
  bamboo
    bamboo pravi:

  snow: tebi so tudi vsec? super ;)

 9. 9
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Za Il Divo me je navdušila predvsem mama, ampak moram priznat, odlični so ;) Bil takrat v Ljubljani ter enkrat na Dunaju, prva liga.

  Mimogrede, če so ti teli všeč, mogoče poskusi še Josha Grobana: http://www.youtube.com/watch?v=QkOkYHZrgqY

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittipaldi: ja sem nameravala na koncert v Lj, pa sem prepozno zvedela, da so bile karte ze naprodaj, in sem bila prepozna, ker je bilo vse razprodano. Bojda prihajajo naslednje leto ponovno v Slovenijo.
  Pa hvala za link.

 11. 11
    Mario pravi:

  Danes sem poslušal Requiem – po zelo dolgem času, super …

 12. 12
  bamboo
    bamboo pravi:

  Mario: uzivaj ob dobri muziki ;)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !