Za mene, za tebe, za vse!

Vcasih me preveva obcutek, da, ko prebiram raznorazne bloge, da gre pravzaprav za kritiziranje napisanega. Seveda svoboda govora ni omejena oziroma v tem primeru svoboda pisanja ni pod pritiski, vendar vsakdo, ki ima blog, rad kaj napise, torej rad napise tisto kar misli, kar obcuti, pa cetudi je to v nasprotju z vecino. Vsakdo ima pravico do lastnega mnenja, ne pa, da mu je mnenje vsiljeno. Seveda se na komentarje lahko kratkomalo pozvizgas, jih zbrises, se ne oziras nanje, vendar moje skromno mnenje(za katerega upam, da me ne boste kamenjali) je ta, da se pisejo taksni in drugacni komentarji, nato se najde nekdo, ki zadevo obrne za 360 stopinj, skritizira blogerja do zadnjega lasu, ki ga ima na glavi in potegne vecino za sabo. Potem sledi udrihanje z vseh strani, nato pa se koncno spet znajde nekdo, ki zadevo ponovno obrne in pozove tiste, ki komentirajo, naj komentirajo prispevek in ne blogerja. Ne razumem kako lahko nekdo iz enega samega zapisa povzame celoten zivljenjepis cloveka, o njem ustvari taksno mnenje, ki vsekakor dokazuje plitkost, ce ne celo kaj drugega osebe, ki komentira. Ne recem, komentarji so dorodosli, kritika tudi, vendar ne v taksni meri, da na podlagi enega zapisa naredis cel kraval in si drznes trditi kaksne karakteristike ima bloger cigar zapis beres. Absurd, vam pravim.

Blogi se ustvarjajo in se se bodo. Ljudje zacno pisati, ker jim je to bodisi v veselje, mogoce se zabavajo ali pa le povzemajo aktualne dogodke, novice, mogoce nekateri objavljajo svoje slike, svoje umetnije.

Vsekakor je blog last nekoga, ki ima svoje mnenje, svoje prepricanje.

Pa je kdo pripravljen zadrzati se kaksnega neokusnega komentarja na racun avtorja ali je to nujno zlo, je to izzivljanje nad vsemi nami, ki smo v blogos sferi?

palcki-z-ocali.jpg

Vir

 • Share/Bookmark
21.08.2007 21:57


16 odgovorov v “Sojenje nesojenim”
 1. 1
  fittipaldi
    fittipaldi pravi:

  Včasih se zdi, kot da komentator išče najmanjše napake, s čimer bi, ja, prizadel bralca, s tem pa se obenem nekako povzdignil nad njega. Uporništvo, če že drugega ne.

  Spet na drugi strani (ali pa morda na isti) se komentator pogosto ne zaveda, da s svojo objavo vpliva na vzdušje na spletnem svetu. Da njegova objava vendarle naredi razliko, v kakršnem stilu jo pač napiše. Da ni vseeno, ali se piše slovnično okusno (da ne bom rekel pravilno) al pa čst tk brez vsazga ločila po domač al b0G nE dAj po PeEćK4st0 ^^

  Dragi komentatorji, ne vzemite tega za slabo – posploševanje je pač nujno zlo. Tisti, ki ste se morebiti prepoznali, pa tako ali tako do tele vrstice ne boste več prišli.

 2. 2
  bamboo
    bamboo pravi:

  fittipaldi: se podpisem pod tvojo izjavo.

 3. 3
  saily
    saily pravi:

  no sj, moje mnenje veš, sm že napisala nekoč nekaj podobnega…

 4. 4
  bamboo
    bamboo pravi:

  saily: ja sem hotla narest povezavo na tebe, pa ni hotl :(

 5. 5
  barbarap
    barbarap pravi:

  Tudi jaz nisem za nizke udarce.

 6. 6
  bamboo
    bamboo pravi:

  barbarap: ja… ne vem, nekateri se(torej ne vsi) radi malcek izzivljajo

 7. 7
  drmagnum
    drmagnum pravi:

  Zanimivo razmišljanje. Tudi sam dostikrat pomislim na takšne komentarje. Obstajajo! So med nami. Vendar bi morali v takem primeru,ravno te, ki samo žalijo in podirajo ignorirati. Tako pa jim s svojim pisanjem o njih dvigujemo “težo”.

 8. 8
  bamboo
    bamboo pravi:

  drmagnum: tudi s tvojim mnenjem se strinjam, vendar vcerajsnji vecer, ko sem prebirala raznorazne bloge, sem videla ravno to…sama sem tudi napisala, da jih je najboljse ignorirat, vem, samo…komentarji so in bodo, vendar nekateri pa se res lahko zadrzijo neokusnih besed

 9. 9
  lola blue
    lola blue pravi:

  Se mi zdi, da je ’skupnost’ na slovenskih blogih še dovolj majhna, da se nesramne komentarje še lahko obvlada. Ker res obstaja občutna razlika med komentatorjem, ki poda konstruktivno kritiko in nekom, ki zgolj skuša avtorja prizadeti.

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  lola blue: imas prav glede razlike v pisanju oziroma podajanju komentarjev.

 11. 11
    maruska pravi:

  Da, tudi jaz sem to že večkrat zasledila. Namesto da bi se ljudje osredotočili na kvaliteto svojega bloga, raje udrihajo po drugih. Se popolnoma strinjam..Jaz osebno take komentarje ignoriram, je pa res da sem imela tako situacijo samo enkrat, ko je bila na sporedu pereča tema.
  In ja, hvala za dobrodoščico :) . kdaj pa ti udariš morsko popotovanje?

 12. 12
  snow
    snow pravi:

  so dobri in so slabi,tako komentarji kakor ljudje,nekateri pač ne morejo da ne bi popljuvali vse kar preberejo in povedo tisto, kar si kot nekdo ki se predstavi,ne upajo

 13. 13
  bamboo
    bamboo pravi:

  maruska: no moram prebrat kako je bilo pri tebi, kaksni so bili odzivi, oziroma bi bila tok dobra, da mi das link ;)

 14. 14
  bamboo
    bamboo pravi:

  snow: imas prav ja ;)

 15. 15
  saily
    saily pravi:

  evo, da ti povem kako :) in ti olajšam zadevo:

  npr. pišeš neko besedilo in rečeš: ta pa ta je nekoč napisal nekaj podobnega… in potem označiš ta pa ta in klikneš uno tko prevrnjeno osmico nato se ti odpre okvirček in v prvo vrstico vpišeš url naslov do članka v katerem je ta pa ta avtor napisal tisto, kar je tebe recimo navdahnilo za podobno stvar… potem samo klikneš vredu in stvar je opravljena… avtor onega članka pa v roku nekaj sekund dobi na tisto objavo komentar, ki je hkrati povezava s tvojega bloga t.i. trackback :) oz. pingback :)

  upam da bo šlo :)

 16. 16
  bamboo
    bamboo pravi:

  saily: hvala, nekaj takega sem ze probavala, pa ni slo…bom sprobala… :)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !