Za mene, za tebe, za vse!

Mogoce je bil moj prvi zapis napisan mogoce prevec nekonvencionalno(?!?), mogoce prevec grobo, saj sem ocitno napisala par besed prevec. Mogoce neustreznih, kaj pa jaz vem.

Zatorej, na kratko opisem se enkrat.

Bila sem na nedeljskem izletu v Logarski dolini. Voznja je bila sicer naporna, saj se ovinki niso in niso hoteli nehati, a kljub vsemu me ni doletela nikakrsnja slabost. Dobre volje sva bila obadva, uzivala sva v soncnem dnevu, vsake toliko casa se je pojavil kak temen oblak.

Koncnon sva zagledala… pred nama se je razprostrl cudovit travnik in gore, ki so kot temne skrivnosti pazile na dolino. Mladi gospodicni, ki naju je presenetila,saj je v enem dahu povedala 100 in 100 informacij, sva placala 5eur, ki so namenjeni za ohranjanje krajine in ostalih stvari, ki ohranjajo naravo cisto. Po poti sem razmisljala o tem, da taksen prispevek pravzaprav ni velik. Tudi v njihovem prospektu je pisalo, da denar dobijo izkljucno in le iz prispevkov turistov oziroma prislekov.  In da ni nikakrsnega javnega fonda. Menim, da bi ga morali imeti. Saj je to le Logarska dolina, cudovit kraj, v katerega se bodo ljudje radi vracali.

Avto sva parkirala, se preobula in odsla proti slapu. Pot ni bila dolga, le kaksnih deset minut hoje. Ko sva prisla do vrha, se je razbohotil slap. A vse ni bilo tako kot bi moralo biti. Vsaj jaz sem se drugace spominjala. A nic ne de, narava je narava.

Nazaj sva sla po drugi poti. Bolj odmaknjeni. Se dobro se spominjam koliko dreves je lezalo na pobocju. Kaj je dirjalo po teh krajih?

Sedla sva v avto in se odpeljala nazaj ter se na pol poti ustavila, da bi naredila kaksno sliko ali dve. Sedla sva na klop in pogovor je nanesel na smeti, ki jih nekateri puscajo kar tja v tri dni(ocitno so bile namenjene, da jih vidim). Zakaj? Je tako tezko narediti par korakov in vrzti smeti v kos? Je bolje smetiti kot pa ohranjati naravo cisto? 

Moj prvi prispevek ni bil namenjen temu,da bi kakorkoli kritizirala dolino kot samo. Zelela sem le opozoriti na dejstvo, da so nekateri brezbrizni, jim je vseeno…

Narava udari takrat, ko najmanj pricakujemo. Pa smo pripravljeni na to?

slikalogarska_02.jpg

 • Share/Bookmark
31.07.2007 21:31


2 odgovorov v “Logarska dolina part 2”
 1. 1
  barbarap
    barbarap pravi:

  Lepo si napisala! :)

 2. 2
  bamboo
    bamboo pravi:

  Hvala barbarap! :)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !