Za mene, za tebe, za vse!

Ni in ni bilo konca. Dolga pot do Logarske doline. In ti ovinki, ki jih ne prenasam. Pa sem in tja, pa v levo in v desno. Nazadnje sem bila tam pred desetimi, dvanajstimi leti in po tem, kar sem videla, sem prepricana, da me tudi nadaljnih deset let tam zagotovo ne bodo videli.

gore03_v1.jpg

Ko ze koncno zagledas pred sabo hribe, si mislis: “Koncno smo prispeli.” Pa vendarle se ni konec voznje. Verjetno samooklicana vodicka ali usmerjevalka je na dolgo in siroko razlagala kaj se da videti, kje in kako dostopati in da je potrebno placati 5eur za takozvano ohranjanje krajine, saj sem, po prospektu, ki sem ga dobila v roke, videla oziroma prebrala, da je zaracunavanje parkirnine bojda njihov edini javni vir financiranja za ureditev in vzdrzevanje.

sativum-1×1.jpg

Kot sem ze omenila, je bilo pred leti vse veliko bolj urejeno, cisto, skratka dalo se je kaj videti. Ce pa zadevo pogledam sedaj, pa je vse prej kot kristalna slika. Drevesa lezijo po tleh(verjamem, da vreme naredi veliko), tudi smeti in ostala nesnaga. Pri slapu Rinka lezijo lesene deske, sedaj se da le od dalec videti na neki “provizoris” deski slap. Clovek hoce narediti pa slik, pa ni in ni bilo veselja.

rinka.jpg

Logarska dolina omogoca dostop do mnogih znamenitosti, ce le imate cas, pojdite pes ali s kolesom. Dostopati je mozno do izvira Crne, Rastovskega slapa, slapa Palenk…  Lahko se odlocite tudi za planinarjenje, plezanje, voznjo s kocijo, v zimskih mesecih tek na smuceh, sankanje, sprehod z vodnikom po naravoslovno-etnografski poti in se in lahko nastevala.

00033.jpg

Name je dolina naredila negativen vtis. Ce ze zelijo ohranjati naravo, bi zanjo morali  bolj poskrbeti. 5eur ni veliko proti temu kje vse bi se lahko dobili dodatne financne injekcije, zacensi z obcino.

 • Share/Bookmark
31.07.2007 17:58


19 odgovorov v “Logarska dolina”
 1. 1
    tjaša pravi:

  Ja, kdo ti je kriv, če ti je šla že vožnja na živce, potem je lahko jasno, da bi bilo bolje, da bi ostala doma! So tudi ljudje, ki gredo sami sebi na živce in ne znajo gledati! Kar se pa tiče smeti, jih ponavai pustijo takšni kot si ti! Mislim, da dolina ne bo prav nič žalostna če te ne bo videla še kakšnih deset let.
  Tjaša, Celje

 2. 2
  chef
    chef pravi:

  Kaj takega pa še ne… ker ti je bilo slabo med vožnjo, se zdaj pritožuješ nad celo Logarsko dolino?!?

  Notri si zarajmala z jebenim avtobusom ali kaj vem čim in potem se razburjaš zaradi usranih 5 evrov?

  Grozno.

  Najbolje, da naslednjič kar doma ostaneš, kaj?

 3. 3
  bamboo
    bamboo pravi:

  tjasa iz celja: ne gre se zaradi voznje, ker to je se malo kilometrov, kolikor jih je do tja. glede puscanja smeti mi pa ne mores govoriti, da jih pa ravno jaz puscam.

  razocarana sem bila izkljucno in le samo zaradi neurejenosti. kaj je spornega v mojem zapisu?

 4. 4
  bamboo
    bamboo pravi:

  chef: kdo je rekel, da mi je bilo slabo med voznjo, pise le, da jih ne prenasam, nikjer ne pise, da mi je bilo slabo?!?

  ne razburjam se zaradi 5eur, ker nikjer nisme napisala, da mi jih je bilo skoda dati. s tem sem hotela reci le, da si s petimi evri res ne morejo prav dost pomagati, sploh glede na to, da niti ni bilo veliko turistov, da jim bi lahko obcina dala kaksno financno injekcijo, ki bi jim lahko pomagala.

 5. 5
  bamboo
    bamboo pravi:

  Jasno ali potrebujeta se kaksno pojasnilo?!?

 6. 6
    tjaša pravi:

  Pravim, da takšni, ki najbolj kritizirajo, so ponavadi sami najmanj pošlihtani!Kar se tiče Logarske doline in smeti, pa vem da ni tako kot trdiš ti, saj sem redna obiskovalka doline in vem,da je urejena in zelo lepa, samo če jo hočeš videti!

 7. 7
    tjaša pravi:

  Pravim, da takšni, ki najbolj kritizirajo, so ponavadi sami najmanj pošlihtani!Kar se tiče Logarske doline in smeti, pa vem da ni tako kot trdiš ti, saj sem redna obiskovalka doline in vem,da je urejena in zelo lepa, samo če jo hočeš videti!
  tjaša

 8. 8
  bamboo
    bamboo pravi:

  no ena stvar je ta, da ne mores kritizirati cloveka, ce ga ne poznas. kot drugo pa bi omenila, da sem napisala, da sem bila tam pred okrog destimi leti in takrat je bilo zares lepo, zatorej ne mores govoriti, da ne znam gledati, da smetim okolico itd. nesnage je dovolj, v mestih, se ti ne zdi?!? mogoce ravno iz tega razloga clovek “bezi” v naravo, da se spocije, da se nagleda narave in vsega kar je z njo povezano?

 9. 9
    tjaša pravi:

  Mislim,da ne rabiva nobenega pojasnila več,res pa je kot pravi chef, da bo bolje, da si drugič doma, kot pa hodiš okrog in javkaš kako je vse slabo!

 10. 10
  bamboo
    bamboo pravi:

  tjasa res ne rabis pojasnil, vidim. ne razumes.

 11. 11
    tjaša pravi:

  Od kod pa misliš, da pride nesnaga v hribe? Tisti,ki bežijo v naravo jo s sabo prinesejo!

 12. 12
  bamboo
    bamboo pravi:

  ja ce pa vse ljudi v isti kos meces, potem pa je to to. ti hocem razlozit, pa ne pustis. ok

 13. 13
  bamboo
    bamboo pravi:

  ps: si prebrala zadnji odstavek?

 14. 14
    tjaša pravi:

  Ja seveda sem prebrala. Pač nisva istega mnenja, nič hudega. Jaz pač cenim vse tiste ki delajo v turizmu, ker vem, da ni lahko ustreči vsem, pa če se še tako trudiš!

 15. 15
  čivka
    čivka pravi:

  Men je Logarska še vedno lepa in zanimiva in se rada vsake toliko vračam tja. Smeti? Ja, kje jih pa ni, luba duša! Če gre “smet” v naravo tam tudi smet pusti, a ne? ;)

 16. 16
  bamboo
    bamboo pravi:

  tjasa: razlozila bom na kratko:

  – Logarska dolina je lepa. In bo lepa se naprej. Ozrla sem se le na ljudi, ki puscajo smeti in se ne zavedajo kako pomembno je ohranjati naravo cisto. Glede denarja, ki ga mi prisleki namenimo, je bore malo, saj se mi zdi, da bi lahko obcina namenila kaksen denar, da bi se te zadeve uredile.

  - nisem javkala zaradi tega, ker bi mi bila pot naporna.

  - sama hodim v naravo zato, da se spocijem, da naberem energijo in, da voham svez zrak, ki ga v mestih prakticno ni.

  - tudi jaz spostujem ljudi, ki delajo v turizmu in se trudijo po najbljsih moceh, ustreci zelijo sem, se tako zahtevnim gostom.

  - moj prispevek je bil izkljucno le ta, v katerem sem hotela izpostaviti, da ljudje vse manj pazijo na naravo in mecejo smeti vsepovprek.

  - verjamem, da pogosto obiskujes dolino, zakaj pa ne… jaz jo pac sedaj vidim v drugi luci.kaj je pri tem tako spornega? pac ne vidim le lepot, temvec tudi odpadke, ki jih kratkomalo nekateri mecejo.

  - nekaterim je vseeno, meni ni!

  Se sedaj razumeva?

 17. 17
  bamboo
    bamboo pravi:

  cvka: ja razumem, da so smeti, kje jih pa ni? samo pac ne sprejemam tega, da tjasa pravi, da taksni, ki kritiziramo, ponavadi puscamo smeti.

  ja dolina je lepa.

 18. 18
  barbarap
    barbarap pravi:

  Meni je tudi lepa dolina… In razumem, da nisi hotela nič slabega! ;)

 19. 19
  bamboo
    bamboo pravi:

  Barbarap: hvala, ker razumes :)

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !